A probiotikumok alkalmazásának előnyei

A probiotikumokról általában

A reklámokban gyakran halljuk, hogy a probiotikumok hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez, betegség vagy antibiotikum kúra esetén támogatják a szervezetet. Ahogy az emberek esetében, a kutyáknál is fontos az egészséges bélflóra fenntartása, ebben segíthetnek a probiotikumok.

A bélflóra egyensúlyának felborulása számos kellemetlen tünettel jár. Antibiotikum kúra vagy tápváltás miatt előfordulhat hasmenés, de a stressz, a környezetváltozás is kihathat kutyánk emésztőrendszeri egyensúlyára.  Az emésztőszervi problémák kezelése során kulcsfontosságú a bélflóra egyensúlyának visszaállítása.

A bél a legnagyobb immunszerv: a belekben található a szervezet immunsejtjeinek 70-80%-a. Kutatások bizonyítják, hogy a megfelelő probiotikumok segíthetnek az immunrendszer működésének javításában, ezáltal kedvencünk könnyebben küzd meg a betegségekkel.

proplan fortiflora probiotikumok

Minden probiotikum egyforma?

A probiotikumok mind az emberek, mind a kutyák számára előnyös hatásúak lehetnek, de nem minden probiotikum egyforma. A kutyák emésztőrendszere más, mint az embereké.Nem minden humán probiotikum hatásos a számukra, például a joghurt jótékony hatásai is kevésbé érvényesülnek. A speciálisan kutyák számára kifejlesztett PRO PLAN® FortiFlora® probiotikum készítmény mikrokapszulás technológiájának köszönhetően bizonyítottan túléli a kutyák erős gyomorsavát, így garantáltan megfelelő mennyiségű, hasznos probiotikum jut oda, ahová szükséges.

Napi egy tasak PRO PLAN® FortiFlora® használatával tudományosan bizonyítottan támogathatjuk kedvencünk immunrendszerét és megőrizhetjük az emésztőszervek egészségét. Egyszerűen csak szórjuk kedvencünk eledelére naponta egyszer!

proplan fortiflora probiotikumok

Milyen esetekben érdemes probiotikumot adni a kutyánknak?

A probiotikumok elsősorban emésztőszervi zavarok esetén jelenthetnek plusz támogatást, segítséget a gyógyulás folyamatában. Ha kedvencünknek hasmenése van, vagy lágyabb a bélsara, az jelezheti az emésztőrendszer egyensúlyának felborulását. Ilyenkor napi egy tasak PRO PLAN® FortiFlora® adása javasolt, amit a tünetek megszűnését követő legalább hét napig folytassunk.

Gyakran panaszkodnak a gazdik az erős bélgáztermelésre, amely kellemetlenné teheti a közös élményeket. A bélgázok gyakori ürülésének hátterében is állhat bélrendszeri egyensúlyzavar, amelyen könnyen segíthetünk probiotikum-készítménnyel. Adjunk kedvencünknek naponta egy tasak PRO PLAN® FortiFlora®-t a fentebb leírt módon.

Az antibiotikumok használata felboríthatja a bélflóra egyensúlyát, mivel az antibiotikum készítmények a bélrendszer hasznos baktériumait is elpusztíthatják. Gyakran tapasztalhatjuk, hogy az antibiotikum kúra alatt kedvencünk étvágytalan, fokozódik a bélgáztermelése, vagy hasmenése van. Már a kezelés ideje alatt is lehetséges probiotikumok szedése, ezzel csökkenthetők a tünetek, erősíthető az immunrendszer. A kúra alatt és az azt követő hét napon át adjunk kedvencünknek egy tasak PRO PLAN® FortiFlora®-t. A gyógyszeres kezelés ideje alatt, a maximális hatás érdekében hagyjunk legalább három órát a probiotikum és az antibiotikum beadása között.

proplan fortiflora probiotikumok
A PRO PLAN FortiFlora® termékeket kutyák vagy macskák számára keresd az állatorvosodnál!
Forrás és képek: Nestlé Purina. Indexkép: pexels.
(szponzorált tartalom)
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...