Saját KB bal
Saját KB jobb
mancsápolás fontossága

Cseréltél már téligumit? Ne feledkezz meg kedvenced futóművéről sem!

Esős, csöpögős, nyirkos és tócsás. Az elmúlt hetek a szárítkozásról szóltak. Bár még mindig van egy-egy olyan nap, amikor hétágra süt a nap és majdnem megfeledkezünk róla, hogy közeleg a tél...mégis. Most már ideje készülnünk a hűsebb időszakra. Lássuk hát mi az, ami számtalan helyzetben hozhat enyhülést kedvencünknek és elfér a zsebünkben is, menjünk bárhová!

Mutasd a mancsod, megmondom, ki vagy!

A rutinos városi kutyások már tudják; ahogy megjelennek a fagyok, indul is az utak sózása. Az őszi nedves időszak pedig próbára teszi az érzékeny tappancsú kedvenceket, akiknek talppárnái feláznak és felpuhulnak a tócsáktól.

Az ősz múlásával és a nedves idő beköszöntével otthon is elindul a mindennapos rutin; pocak törlés, tappancs mosás és szárítás – akár minden séta után! Ez pedig főleg a kisebb termetű, hosszabb bundájú kutyusokat érinti, akik közel járnak a fröcsögő tócsákhoz és egy rövid séta ideje alatt is csuromvizesek tudnak lenni.

Ám legyen kutyusunk tappancsa bármilyen univerzális alkotás is -mely télen-nyáron helyt áll-, nem árt odafigyelnünk ápolására, ugyanis a városi igénybevétel meg tudja viselni a puha talppárnákat.

Ám mielőtt kedvenc testápolónkkal masszíroznánk át kutyusunk tappancsait, ne feledjük el, hogy olyan készítményt kell választanunk, mely teljes mértékben természetes összetevőkből készül. Kutyusaink esetében ugyanis arra minden esetben számítanunk kell, hogy az izgalmas illatú talpacskák előbb-utóbb kóstolás áldozatai lesznek.

És mi az, ami szóba jöhet még a tél közeledtével? Bár figyelmet fordítunk az ápolásra, nem árt felkészülnünk a váratlan helyzetekre sem. Ugyanis bundás bajkeverőink mindig rosszban sántikálnak, erről pedig csak az elő-elő bukkanó apró felszíni vágások és horzsolások mesélnek. A nagy kergetőzésben, az erdőben való szaladgálás közben, vagy a fagyott pocsolyák éles jegén csúszkálva könnyedén meg tudnak sérülni, így nem árt ha van egy aduász a tarsolyunkban.

mancsápolás fontossága

A mancsápolás fontossága

A PLATINUM SkinCare egy olyan komplex, kizárólag természetes alapanyagokból készült bőrápoló gyógybalzsam, mely amellett, hogy tökéletes védelmet nyújt a talppárnák felázása ellen, gyengéd ápolást nyújt a csípős-sózós időszak alatt és igazi univerzális csoda-krémként használhatjuk az év bármely szakaszában.

Felszíni sérülések, karcolások, horzsolások kezelésére tökéletesen alkalmas, ugyanis amellett, hogy támogatja a szervezet természetes gyógyulási folyamatait, antibakteriális hatással is rendelkezik. Így -sérülés esetén- gyulladáscsökkentőként és fájdalomcsillapítóként is funkcionál és az esetleges viszketések esetében is enyhülést nyújt. Olívaolaj, méhviasz és gyógynövénykivonatok tökéletes elegye – egy kis tégelynyi gondoskodás.

Legyen hát bármi is a mai program -megelőzés vagy kezelés- kedvenced bátran sodródhat az eseményekkel, ugyanis Nálad lesz a csoda-fegyver!

(x)

(Kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...