Saját KB bal
Saját KB jobb

Enni vagy nem enni: Kutyák és a kukorica

Bár technikailag semmi akadálya nincs annak, hogy a kutyák kukoricát egyenek, egyáltalán nem mindegy, milyen formában találják a tálkájukban – írja a dogster.com

Most már tényleg küszöbön a nyár, a balatoni kiruccanások ideje. És aki valaha nyaralt ott, a strandételek legnépszerűbbikére, az elmaradhatatlan főtt kukoricára biztosan emlékszik. Azoknak a gazdiknak, akik gyakran vásárolják, esetleg otthon készítik el, megfontolandó információkkal segítünk, hogy kutyájuk ne járjon rosszul a földre hulló falatok miatt.

Szabad, nem szabad?

A köretként kínált szemes kukoricából gond nélkül falatozhatnak – persze mértékkel – az ebek, DE csak abban az esetben, ha mentes a következőktől: egészségtelen vaj, só, olaj, és fűszerek.

Hiába tűnhet elsőre ártalmatlannak, csutkástól odaadni a kukoricát már nem olyan jó ötlet. A kiharapott, nagyobb darabok fulladáshoz vezethetnek, és elzáródást okozhatnak az emésztőrendszerben, főleg a kisebb testű kutyáknál. Ha hányást, étvágytalanságot tapasztalsz, és kutyád láthatóan kedvetlen, minél előbb fordulj állatorvoshoz!

Kevés popcornnal ritkán kényeztetheted a négylábúdat, de vigyázz, ne legyen se vajas, se sós. A natúr, kipattogatott kukorica rostban gazdag, remek energiaforrás. Azt viszont tarts észben, hogy csak teljesen kipattogott kukoricát kaphatnak, mert a többit nem, vagy csak nehezen tudják megemészteni.

 

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)

Forrás: www.dogster.com
Kép: Pexels

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...