Saját KB bal
Saját KB jobb

DIY – Pill pockets, avagy a gyógyszer beadására szolgáló zsebes falatka készítése házilag

Filléres és fenomenális

Szép hosszú megfogalmazás az angolszász nyelvterületen használt pill pockets helyett, szóval amikor először ajánlották, nem is tudtam pontosan, hogy mire gondolnak? Valami kis szütyő, amelyben a gyógyszereket kiadagolva magammal vihetem? Vagy valami speciális eszköz? Nem, nem erről van szó, hanem egy kis mélyedéssel ellátott jutalomfalatról, amiben elrejthetjük a gyógyszert, és így a kutyánk észrevétlenül lenyeli.

Aki rendszeresen ad gyógyszert a kutyájának, az tapasztalhatja, hogy előbb-utóbb a kutyák kitanulják, hogyan jussanak hozzá a finomsághoz úgy, hogy a gyógyszert a végén kiköpjék. Legalábbis nálunk ez a helyzet, legyen szó virsliről, sajtról, mogyoróvajról vagy májkrémről, vagy bármi egyéb csalétekről, ezért maradt az, hogy beadom csak úgy, de ez persze a kutyának nem túl kellemes élmény. Szóval, nagyon örültem, amikor hallottam a pill pockets-ról, mert pillanatok alatt elkészül, méretre lehet gyártani és eddig a legjobb hibaszázalékkal dolgozunk vele.

Mire lesz szükséged?

2 ek rizsliszt

1 ek rizstej

1 ek mogyoróvaj (lehetőleg természetes, organikus)

Hogyan készül?

A “recept” sem túl bonyolult: a három hozzávalót csomómentesen elkeverjük, majd egy kígyót formázunk, amit 10-16 egyenlő részre osztunk. A méret attól függ, hogy mekkora a gyógyszer, amit majd bele kell tenni és persze a lényeg, hogy a kutya egy falatra be tudja kapni. A darabkákból golyót formázunk és minden golyó közepébe lyukat nyomunk például evőpálcikával. Akkora legyen a nyílás, hogy a gyógyszer pont beférjen. A kész falatkák zárható zacskóban vagy műanyag edényben, a hűtőben nagyjából egy hétig elállnak.

Bujdosó-Szalay Adél
(kutyabarát.hu)
Forrás és kép: 365daysofbakingandmore; indexkép: flickr
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...