Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyával utazunk – mit csomagoljunk, mire figyeljünk?

Külföldi és belföldi nyaralásokra, többnapos túrákra, síelésre egyre gyakrabban kísérnek el minket kutyáink. Az alábbiakban összeállítottunk egy hasznos listát, ami segíthet a pakolásban.

1. Kutyaeledel

Ha csak pár napra megyünk, érdemes otthonról vinnünk magunkkal a kutyánk megszokott tápjából, különösen, ha érzékeny a gyomra vagy egészségügyi okokból speciális tápra van szüksége, ne kockáztassunk, mert lehet, hogy a helyszínen nem tudjuk beszerezni. Inkább vigyünk többet, hogy a váratlan helyzetekre is fel legyünk készülve. Ha hosszabb időre utazunk, és/vagy nem tudunk magunkkal vinni nagyobb mennyiségű tápot, nézzünk utána a lehetőségeknek, esetleg rendeljünk online a szálláshelyre.

kutyabarat kutyabarát

2. Gyógyszerek, étrendkiegészítők

Ha kutyánk rendszeresen szed vitaminokat, étrend kiegészítőket, ezeket is vigyük magunkkal. Adagoljuk ki visszazárható zacskóba, vagy kisebb üvegekbe a megfelelő adagot. A rendszeresen szedett gyógyszereket se felejtsük otthon! Számoljuk ki, hogy biztosan elég lesz a mennyiség az út végéig. Ahogy a tápnál, itt is többet csomagoljunk inkább.

3. Összecsukható tálka

Praktikus és könnyű, utazásnál kényelmesebb és kisebb helyet foglal, mint a hagyományos etetőtálkák. Csomagoljunk egyet az ételnek, egy másikat a víznek. Ha több órás út alatt érünk csak oda, akkor legyen kéznél is egy itató tálka és friss víz.

4. Törölköző, takaró, pléd és társaik

A Galaxis útikalauz óta tudjuk, hogy törölköző nélkül nem szabad útnak indulni. Akár a kocsiban, akár a tömegközlekedésen jól jöhet, de a szállodában is hasznát vehetjük, ha kutyánkat megtanítjuk a helyedre vezényszóra, könnyen kijelölhetjük a helyét, bárhol is járunk. Így ő is nyugodtan pihenhet, és a berendezésben sem teszünk kárt. Hűvös időben betakarhatjuk a kutyánkat, forróságban egy vizes törölközővel hűthetjük a túlhevült ebet, esős időben megszáríthatjuk vele… Sokoldalú kellék, amit akkor értékelünk igazán, ha szükségünk van rá.

kutyabarat kutyabarát

5. Kutyaszállító box, ketrec

Ha autóval utazunk, a megfelelő méretű box alapfelszereltség, biztonsági szempontból pedig kötelező. Ha kutyánk megszokta a boxot és jól érzi benne magát, akkor a szálláson is használhatjuk.

6. Tisztítókendő, sampon, balzsam, kefe, fésű és társaik

Ha nem is fürdetjük rendszeresen a kutyánkat, egy tisztítókendő azért jól jöhet, ha mondjuk sáros vagy koszos lesz egy erdei séta során. Mivel a szállodában egy (ráadásul viszonylag kicsi) szobában fogunk lakni mindannyian, szükségét érezhetjük a fokozott higiéniának. Egyébként pedig a szokásos szépség-kellékeket csomagoljuk.

kutyabarat kutyabarát

7. Útlevél, oltási könyv

Külföldi utazáshoz az egyik, belföldihez a másik.

8. Hűtőmellény, hűtőfekhely

Ha úticélunkon tombol a kánikula, vagy hosszabb utazás előtt állunk, jól jöhet.

9. Kutyacipők, kabát, pulóver

Hideg helyre megyünk? Öltöztessük ebünket az időjárásnak megfelelően!

10. Póráz, hám és szájkosár

Közlekedési eszközökön itthon is elvárás. Ha külföldre megyünk, nézzünk utána, mik a helyi szabályok.

+1 Játékok, rágcsák, jutalomfalatok és csini kiegészítők

Hiszen ezek nélkül hol marad a móka és kacagás?!

 

Bujdosó-Szalay Adél/@tatyiandme

(Kutyabarát.hu)

Képek:@flickr 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...