Saját KB bal
Saját KB jobb

Milyen jutalomfalatot érdemel a vadászkutya?

Egy vadász legjobb barátja, segítőtársa és társa a vadászkutyája. Legyen szó kis – közepes vagy nagy testű ebről, az ilyen kedvencek különleges bánásmódot érdemelnek. Mivel nem a kertben vagy a lakásban heverésző kutyákról van szó, kiemelt figyelmet igényelnek a táplálkozás terén is. Tippek a Kutyakajás.hu Webáruháztól.

Egy vadászkutyának kiemelkedő egészségre, jó kondícióra és erőnlétre van szüksége. Mindezt pedig a megfelelő táplálék alapozza meg. Hiszen napról napra fontos feladatok várnak a hű kedvencedre, aki legalább annyira várja a következő „bevetést”, mi te.

Miért különlegesek a vadászkutyák?

Spánielek, terrierek, tacskók, kopók és retrieverek tucatjai járják az erdőt gazdáikkal vadak után kutatva. Ezek a kutyák ugyanúgy kiveszik a munka fizikai és szellemi részéből is, mint a gazdájuk, ezért különösen fontos, hogy minőségi táplálékot kapjanak, legyen szó napi étkezésről vagy jutalomfalatokról.

Milyen táplálékra van szüksége a vadászkutyáknak?

Vitathatatlan tény, hogy a megfelelő teljesítményhez és kondícióhoz magas fehérje és zsírtartalmú tápra van szükség minden nap. Mindenképpen szükség van arra, hogy az eledel minden összetevőjét tudja hasznosítani az eb, így a gabonatartamú száraz kutyatápok semmiképpen sem megfelelőek. Hiszen egyrészt a kutya szervezete nem tudja feldolgozni a gabonaféléket, másrészt pedig hosszú távon ételallergia kialakulásához is vezethet. Ennek tünetei többek között a vakarózás, a szőrhullás és az étvágytalanság. Ez pedig nemcsak egy vadászkutya, de egy átlagos kedvenc szempontjából sem jó.

Milyen jutalomfalatot érdemel a vadászkutya?

A jó munkáért jutalom jár. Bár egészen apró falatokról van szó, nagyon fontos, hogy ezeknek a jutalmaknak és megfelelő és minőségi összetevői legyenek. Az Acana márkájú jutalomfalatok lényege például, hogy kíméletes, fagyasztva szárításos technológiával készítettülnek, így a táp-és illatanyagokat bezárják és képesek lesznek megőrizni a friss alapanyagokra jellemző biológiai értéküket és aromáikat. Az ORIJEN márjájú falatok is jó választás, hiszen 100%-ban friss húsokból készülnek, az előzőhez hasonló eljárás segítségével. Mindezt minőségi táppal kombinálva továbbra is hűséges segítőtárs, egészséges kutya és hosszú életű társ lesz a vadászkutya a gazdi mellett.

A rovat támogatója a Kutyakajás.hu Webáruház

(x)

(kutyabarát.hu)

Index kép: unsplash.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...