Saját KB bal
Saját KB jobb

7 ok, amiért szuper, ha keverék kutyád van

Aki adott fajtához ragaszkodik, azt úgysem lehet eltéríteni, de aki még bizonytalankodik, annak mutatunk hét szuper okot, miért válasszon keverék ebet maga mellé. Akinek pedig már van, az biztosan egyetért velünk.

1. Mindegyikük teljesen egyedi

Nagyon sok időt kéne töltenünk azzal, hogy találjunk két egyforma keverék kutyát. Ha ránézünk egy adott fajta egyedeire, gyakran meg sem tudjuk különböztetni egymástól őket, de egy keverék kutya mindig egyedi és megismételhetetlen marad – ha neked ilyen van, másnak biztosan nincs.

2. Kevesebb egészségügyi problémával küzdenek

A fajtatiszta kutyák a küllembeli erősségekre koncentrált tenyésztésnek köszönhetően sajnos gyakran szenvednek egészségügyi problémáktól, amelyek szinte kezdenek fajtajelleget ölteni. A keverék ebek genetikai sokszínűsége biztosítja, hogy ellenállóbbak, kevésbé terheltek betegségekkel, és a szülőktől nem a mesterségesen alakított genetikai jellemzőket öröklik majd, hanem azokat, amik ellenállóvá teszik őket.

3. „Olcsóbbak”

Egy fajtatiszta kutya minőségét meg kell vásárolni, ennek pedig olykor súlyos ára van. Ezzel ellentétben a keverék ebek minden létező verzióban elérhetőek, és még csak fizetni sem kell értük horror összegeket, mégis ugyanazt a kutyás élményt adják a gazdinak. Csak be kell sétálni egy menhelyre, és már ott megtalálhatjuk álmaink négylábú társát.

4. Kevésbé fenyegeti őket a lopás

Sajnos egész feketepiac épül a fajtatiszta kutyák lopására, szaporítására. Ez sokkal kevésbé jelent veszélyt a keverékekre nézve, hiszen szaporulatukon nem lehet súlyos pénzeket nyerni.

5. Mindenből a legjobbat

Egy jó keverék minden benne lévő fajtából képes a legjobbat örökölni: az egyik fajta ellenállóképességét, a másik eszét, a harmadik tanulékonyságát. Ráadásul szórakoztató őket kiismerni, hiszen mindig rejtenek magukban meglepetés tulajdonságokat is az esetleges felmenőktől.

6. Könnyebb a boldogság

A kevesebb egészségügyi problémával az jár együtt, hogy könnyebben élnek felhőtlen, boldog életet, ezáltal kapcsolatunk is sokkal könnyedebb lesz, ha nincs megterhelve állandó aggodalommal, extra költségekkel és fájdalommal. Nincs nyomás a külsejét – például a tökéletesre nyírt bundát – tekintve sem, több időt tölthetünk együtt, boldogan.

7. Jó tenyésztőt keresni kemény munka

Mindig kockázatos tenyésztőt választani, hiszen kénytelenek vagyunk bizonyos mennyiségű információt elhinni róla, aminek nem tudunk utánajárni. Megnézhetjük a hátterét, a kutyáit, a környezetét, de mindig lesznek olyan adatok, amik igazság tartalma sosem fog kiderülni. A menhelyen dolgozók azonban tudják: ha nem az igazat mondják egy adott keverék kutyáról, úgyis visszakerül hozzájuk rövid úton, így egy keverék kiválasztásával biztosak lehetünk benne, hogy azt kapjuk, amit látunk.

Cikkajánló:

Mindkét fajnak rengeteg gondot okozhatnak Németországban a kutyákkal keveredő farkas populáció utódai

Keverék kutya játssza a főszerepet a Játékszín színpadán

A keverékek kevésbé kiegyensúlyozottak, de képezhetőbbek?

(kutyabarát.hu)

Forrás: dogtime
Fotók: pxhere, pixabay, maxpixel

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...