Saját KB bal
Saját KB jobb

Az új intelligens kutyaház aranyárban van, de megoldás lehet a petárdától rettegő kutyáknak

Mindannyian ismerünk olyan kutyát, aki a képzés, megfelelő nevelés ellenére retteg bizonyos zajoktól. A legnagyobb ellenségük a viharok és az egyre gyakrabban előforduló petárdázás, tűzijáték. Erre kínál megoldást a legújabb fejlesztés: az intelligens kutyaház, ami arra teremtetett, hogy megnyugtassa zaklatott kedvenceinket.

A Zencrate egy WIFI-el ellátott kuckó, amit akár a lakásban is használhatunk. Két floridai fejlesztő állt elő a lenyűgöző ötlettel, amiben a kényelmet a valódi nyugalommal párosítják össze.

A Zencrate érzékelőinek köszönhetően azonnal felismeri a kutya közelségét. Az érzékeny rezgéscsillapító lábak megakadályozzák a viharok negatív rezgését és a hangos zajokat. A Zencrate-et úgy tervezték, hogy egy megnyugtató rejtekhely legyen: amikor a dolgok kezdenek ijesztővé válni kutyánk számára, visszavonulhat és nem kell foglalkoznia az őt amúgy stresszelő környezettel.

A szenzorok azt is érzékelik, ha a kutya bemászik a házba, amelyben természetesen memóriahabos matrac várja. Ezután azonnal beindul egy csöndes ventilátor, ami a meleg napokon hűsíti a benti levegőt, valamint elindul a zene is, amit kimondottan ideges kutyáknak fejlesztettek ki hosszas kutatómunka alapján.

Ha otthon hagyod kedvenced, üzenetben értesít a ház, ha kutyád befekszik, így akkor is nyugodtan lehetsz távol, ha kint vihar tombol, hiszen tudod, hogy háziállatod biztonságban érzi magát.

A tervezők arra is gondoltak, ha az áramellátás esetleg pont a vihar miatt szünetel, így a ház saját tápegységgel is működik, hogy kutyánk biztosan ne maradjon megnyugtató környezet nélkül. A gazdikban talán azonnal felmerül, hogy veszélyes lehet az áram közelsége az állat pihenőhelyén, de a tervezők szerint az eszköz teljesen biztonságos. A gazdik megnyugtatására a zene kívülről nem hallatszik, és akár ki is kapcsolható.

Egy Zencrate-et egy méretben, egy átlagos méretű labrador kutya számára 40 kilóig tervezték, így az extra nagytestű, félős ebek most is kimaradtak a jóból. Ára 449 dollár (112,000 forint), ha wifi kamerát is szeretnénk bele, akkor már 534 dollárt (134,000 forint) kell fizetnünk.

(kutyabarát.hu)

Forrás: smartpettoysreview
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...