Saját KB bal
Saját KB jobb

A kutyások szerencsésebbek a szerelemben

Az egy dolog, hogy a legjobb barátunk. De valóban képes betölteni a kis pufók nyilas angyalka szerepét, és két embert összeboronálni? Igen! Ugyanis az új kutatások szerint a kutyások sokkal több emberrel találkoznak, sokkal többüket hívják el randevúra, és találnak rá életük párjára, mint a kutya nélkül élők.

 

A brit The Kennel Club végezte el a felmérést, amely megmutatja, hogy a gazdik igenis szerencsésebbek a szerelemben. Azt találták, hogy a londoni kutyások 72%-a házas vagy kapcsolatban van, összehasonlítva ezt a nem kutyások körében mért 55%-al.

De vajon az ok mi lehet, ami a furcsa eredmény mögött áll? Van valami a gazdikban, ami vonzóbbá, szerethetőbbé teszi őket? Valószínűleg sokkal praktikusabb magyarázata van. A gazdik 35%-a ugyanis azt nyilatkozta, hogy akkor hívták randevúra őket, miközben a kutyájukkal töltötték az idejüket. Ez már abszolút reális érv: egy kutyással ismerkedni egy parkban valahogy sokkal kedvesebbnek és életszerűbbnek tűnik, mint egy egyedül lévő, magányos emberrel.

A másik indok az lehet, hogy a kutyatulajdonosok hajlamosak az élet napos oldalára koncentrálni, ami alkalmas jelöltté teszi őket arra, hogy fejbe kólintsa őket a szerelem. A gazdik pozitívabban és nyitottabban állhatnak ahhoz a kérdéshez, hogy rájuk találjon az igazi, ez a hozzáállás pedig nagyban javítja a siker rátájukat. 30%-uk a gazdiknak azt vallja, hogy nem ismerkedne olyannal, akinek nincs kutyája, így például az internetes társkereső oldalon is sokkal könnyebben egymásra találnak a hasonló érdeklődésű emberek.

A The Kennel Club titkára, Caroline Kisko úgy véli, hogy az eredmények nem meglepőek. – Jól gondoljuk, ha úgy érezzük, hogy a kutyák nagyszerűen tudják megtörni a jeget, amikor az idegenek egyébként egymásra sem mernének nézni, és amúgy is nagyon pozitív előfeltevésekkel rendelkezünk olyan emberekről, akik szeretik a kutyákat. –

Természetesen, miközben a kutyatartás előnyei kézzel foghatók, ennek ellenére mégsem mindenki számára való. Azonban a kutatások szerte a világon azt mutatják, hogy az emberek egyre inkább elfoglaltak és egymástól elszeparált életet élnek, így természetes, hogy sokan vágynak efféle kapcsolatra, ami egy négylábú társsal kialakítható, és az ezzel járó előnyökre.

Szóval, ha unod az egyedüllétet, és szeretnél végre igazi társat találni magadnak – szerezz egy kutyát. Így már eleve teljesül a vágyad, még akkor is, ha az emberi szerelem még várat magára.

 

Még több érdekes kutatás:

A magyar társkeresők egyértelműen „kutyások”

10 dolog, amit a kutyások tudnak, még akkor is, ha senki más nem érzi át

Kevesebb a szívbeteg a kutyások között

10 dolog, amit feltétlenül tanulj el kutyádtól

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...

Weboldalunk a felhasználói élmény növelése érdekében sütiket használ. Elfogadom Tovább olvasok