A Vizsla Túra mellett most már itt a Vizslakalandorok is

Akinek az eddigi 10 év alatt sok örömöt és jó élményeket adtak a Vizsla Túra programok, annak jó hírrel szolgálhatunk: nemrég útjára indult a Vizslakalandorok, a Run Vizsla és a Vizsla Vigasz is. Egy fantasztikus és egyre bővülő csapat bizonyítja: a kulturált kutyások tudnak együtt értékes időt tölteni. 

A legújabb Vizslakalandorok kutyás teljesítménytúrákat, sporteseményeket, illetve többnapos rendezvényeket, városlátogatásokat, előrefizetős programokat (pl. hajókirándulások, weekendek, vonatos kirándulásokat) szerveznek hazánk határain belül és kívül egyaránt.

Az események, kirándulások alkalmával a kutyák bandáznak, szocializálódnak, a gazdik pedig megismerhetik országunk csodaszép hegyeit, kilátóit, várait, tavait, kirándulóhelyeit, városait, kutyabarát szállásait éttermeit és kávézóit – és főleg egymást. A csapathoz és rendezvényekhez bárki csatlakozhat, amennyiben kutyája közösségbe vihető, rendelkezik a szükséges oltásokkal és kisállat egészségügyi könyvvel (vagy állatútlevéllel).

A Run Vizsla csapata olyan magyarországi futóversenyeken vesz rész csoportosan, ahol van lehetőség kutyával futni.

A Vizsla Vigasz pedig az idős, krónikus beteg illetve az elhunyt kutyák gazdáinak nyújt aktív (egyéni vagy csoportos keretek között) terápiás segítséget a nehéz időszak megértésében, feldolgozásában, elfogadásában, valamint az ún. tovább lépésben, tovább élésben.

„Mindannyiunk számára jóleső érzés olyan maradandót alkotni a hazai kutyás (elsősorban vizslás) közösség számára, mely örömet okoz a szervezetek tagjainak, az egyes kezdeményezésekhez csatlakozóknak és amelynek legfőbb alapja a négylábú (élet)társaink szeretete. Az általunk alapított és működtetett közösségek lényege, hogy HATLÁBÚként jól érezzük magukat benne! Fontos kihangsúlyoznunk, hogy bár életünk meghatározó élménye, egyértelmű örömforrása a vizslázás, a vizslatartás, az általunk létrehozott szervezetekhez nem törzskönyvezett, más fajtájú (nem vizsla), illetve keverék- és kölcsönkutyákkal (ideiglenesen befogadott ebekkel) is bátran lehet kapcsolódni” – nyilatkozták a csapat tagjai. –

„Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek a négy szervezet felé nyújtott eddigi bizalmat és támogatást! Csodálatos érzés látni és tapasztalni a hazai vizslás (kutyás) programok folyamatos fejlődését – s külön öröm számunkra, hogy mi is aktív részesei lehetünk ennek. Tudjuk, hogy a változás, a fejlődés szükséges eddigi hagyományaink megőrzése érdekében!”

A Vizsla Túra programjai, kirándulásai (hellyel-közzel) változatlanul a hónap utolsó vasárnapján lesznek, és mivel a VizslaKalandorok csapatától távol áll, hogy rendezvényeik a VizslaTúrás vasárnapok rovására menjen, így ezek a plusz szombati programok olyan párhuzamos események, melyek az örömteli kirándulásokról, baráti találkozókról, a feledhetetlen kutyázásról szólnak majd.

Kíváncsiak vagytok, idén még mi fér bele a csapatnak? Itt megtaláljátok a Vizslakalandorok még elérhető programjait!

Vagy inkább belelátnátok egy kicsit a régebbi eseményekbe? Itt olvashattok a már korábbi programokról.

Itt minden részletet megtaláltok a Vizslakalandorokról.

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás és fotók: vizslakalandorok.hu
fotók: Lengyel László, Kollár Mihály
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...