Saját KB bal
Saját KB jobb

Ma van az 50. Föld Napja! Csatlakozz a virtuális ünnephez!

50 éve ezen a napon, április 22-én hívták életre a Föld Napját, mely a világ minden részén a bolygó sorsáért aggódó embereket szólítja cselekvésre.

Április 22. a Föld Napja. Ötven éve már, hogy ezen a napon a világ minden táján a környezettudatos emberek felhívják a figyelmet a bolygó jövőjére és jelenlegi állapotára.  Ezen a napon ünnepeljük csodálatos bolygónkat, mindannyiunk otthonát. Az ünneplésnél azonban fontosabb, hogy előremutató és felelősségteljes gondolkodással megvalósítható terveket hozzunk létre. Olyanokat, melyek segítik jobbá és élhetőbbé tenni környezetünket.

Virtuális ünneplés

Az ötvenedik Föld Napján egy világjárvány közepén ülünk, szinte az egész világon kijárási korlátozás és karantén gátolja meg a közös ünneplést, a csoportos munkát és aktivitást. Az idei Föld Napja ezért kicsit más lesz mint a többi.  Hála a technológiának, olyan virtuális tér van körülöttünk, mely lehetővé teszi gondolataink, eszméink és mondanivalónk széles körű terjesztését. Ehhez pedig nem kell tömeges felvonulást szervezni transzparensekkel és szónokokkal.

Természetesen a tömege ereje és hatása nem helyettesíthető, de a Föld Napját virtuálisan is meg tudjuk ünnepelni. Egy saját gyártású képpel, felirattal és a #földnapja vagy az #earthdaynetwork hestegekkel te is megoszthatod mondanivalódat saját social felületeden, hogy minél több emberhez eljusson az üzeneted. A nemzetközi Earth Day oldalon ehhez komoly segítséget is kapsz.

Komplett anyag áll rendelkezésedre ITT, ahol nemcsak digitális posztereket, instagram és twitter grafikákat, de kész szövegeket is találsz. Ezeket kifejezetten social felületekre készítettek az aktivisták. Mindez sajnos csak angol nyelven érhető el, de mivel egy nemzetközi ünnepről és akcióról beszélünk, így érdemes az angol szövegeket használni. Minél többen használjuk, annál több helyre jut el a magyarok üzenete is a Föld Napja alkalmából.

föld napja

A nemzetközi oldalon egész napos online közvetítést is találsz egy globális párbeszédről, mely szakértőket és aktivistákat szólít meg az aktuális helyzetről és a globális felmelegedésről, mely az idei ünnep kulcs témája. Ugyanitt számos online esemény közül is válogathatsz a világ minden tájáról és hasznos ötleteket, kihívás tippeket is begyűjthetsz a következő évre.

Április 22. a Föld Napja. Ünnepeld meg te is!

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: earthday.org

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...