Kutyaszeretet. 10 apró dolog, amitől kutyád jobban fogja érezni magát

10 apró dolog, amitől kutyád jobban fogja érezni magát

A kutyák már puszta jelenlétükkel, feltétel nélküli szeretetükkel vagy épp egy farkcsóválással jobb kedvre tudnak minket deríteni, bearanyozzák a napjainkat. Persze, mi is rengeteget teszünk értük – etetjük, ápoljuk, gondozzuk őket. Ezzel a tíz apró figyelmességgel pedig még boldogabbá tehetjük őket!

Hosszabb séták, több mozgás

A mozgás csökkenti a stresszt és javítja a közérzetet – nemcsak négylábú társunk lesz fittebb és nyugodtabb, de mellékhatásként mi is ugyanezeket a tüneteket tapasztaljuk majd.

A változatosság gyönyörködtet

Mozgasd meg az agyát is, tanítsd, végezzetek változatos mentális gyakorlatokat – az új játékok, trükkök tanítása és a kutyás sportok színessé teszik a hétköznapokat!

Kommunikálj kézjelekkel is!

A kutyák könnyebben kommunikálnak kézjelekkel és testbeszéd alapján, mint csak parancsszavakra. Segítsd, hogy könnyebben tanuljon vagy éppen gyorsabban megértse mit vársz tőle, és a szavak mellett használj mozdulatokat is!

Simogatás, érintés, masszázs

A kutyák szeretik a simogatást, ne sajnáljuk az időt egy alapos dögönyözésre, pocaksimire vagy akár masszázsra. Az érintés erősíti a kötődést, megnyugtat és jobb kedvre derít minket és az ebet is.

Hagyd szaglászni!

A kutyák elsődleges információforrása a szagok. Ahogyan mi szeretünk csak nézelődni séta közben, ők ugyanannyira szeretnek csak szaglászni, minden különösebb sietség nélkül. A nyomkövetésben és a szagolós játékokban is örömüket lelik, próbáljátok ki együtt!

Hadd meztelenkedjen!

Nyakörvek, biléták, csatok, ruhák… egy városi kutya számtalan kiegészítőt hord. Ha éppen nem mentek sehova, vedd le róla őket, hogy szabadon lehessen.

Etesd jól!

A kutyák táplálásában is számos irányzat létezik, de abban mindegyik egyetért, hogy a minőségi és változatos étkezés hozzájárul a kutyák egészségének megőrzéséhez – ráadásul kevésbé unalmas, mint ugyanaz a száraztáp minden egyes nap…

Tiszta kutya, boldog gazdi

A kutyák szőrzetének, fogainak és mancsainak rendszeres ápolása nagyon fontos. Sok kellemetlen problémát megelőzhetsz vele, mint például az élősködők vagy a fogkövesedés, ezért érdemes ezekre időt szánni.

Együtt sokkal jobb

A kutyák társas lények, és általában jól érzik magukat fajtatársaikkal. Járjatok társaságba, sétáljatok együtt azokkal a kutyákkal, akikkel jól kijön és szívesen játszik.

Töltsetek együtt minőségi időt

Jó, ha a hétköznapi tevékenységeidbe is be tudod vonni a kutyádat, de ha úgy sétáltok, hogy te a telefonon lógsz vagy másokkal beszélgetsz, az nem ugyanaz, mintha csak egymásra figyelnétek. Ha több kutyával osztod meg az életed, próbálj meg egyéni programokat is beiktatni. Ezek az igazán fókuszált együtt töltött pillanatok teljesen más élménnyel ajándékoznak meg!

Szerző: Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: The Bark, indexkép: pexels.

 

Nutro kutyatáp


További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...