Saját KB bal
Saját KB jobb

Kiderült, mekkora távolságot tesznek meg a sétáltató gazdik

Felmérésében a OnePoll.com 2000 embert kérdezett meg sétáltatási szokásairól, és a távolság megállapítása mellett más érdekes tényekre is fényt derített.

Az Animal Wellness cikke számolt be róla, hogy a felmérés szerint fittebbek, mentálisan kiegyensúlyozottabbak, és jobban kezelik a stresszt a kutyával élők. Eredményeik alapján naponta átlag 34 percet sétálnak, és 23 %-uk hiszi, hogy négylábújának hála nyitottabb lett, valamint nagyobb társasági életet él.

A lényegre térve: a külföldi kutatás megállapította, hogy 870 mérföldet, azaz több mint 1400 km-t sétálnak együtt kutyák és gazdáik. Utóbbiak 10%-a azt vallja, az időjárás gyakran elriasztja őket a hosszabb gyaloglástól, míg ötből egy gazdi a munkája miatt nem tud nagyobb időt szánni rá.

További érdekességek is kiderültek a kutatásból, például hogy kutyaürülék zacskóból évente kb. 936 darabot használnak el, és nagyjából évente 1400 alkalommal fordul elő, hogy a gazdik hirtelen felindulásból,  mérgükben gorombán viselkednek, és különféle nevekkel illetik kutyájukat. Persze ettől függetlenül imádják egymást…

Te mennyit sétálsz naponta a kutyáddal?

 

Forrás: animalwellnessmagazine.com
Képek: Pixabay

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...