Saját KB bal
Saját KB jobb

A legjobb Harry Potter inspirálta kutyanevek

Abban valószínűleg sokan egyetértenek, hogy a Harry Potter könyvek egy teljes generációval szerettették meg az olvasást, ráadásul a Varázsvilág nem csak az ifjú varázslóknak nyújt menedéket és kikapcsolódást, hanem a felnőtteknek is. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legjobb Harry Potter inspirálta kutyaneveket. Találsz köztük fekete öves neveket, amelyeket csak az igazi rajongók tudnak hová tenni, és olyanokat is amelyek rögtön elárulják, hogy Roxfort-rajongó vagy. Bármelyiket is válaszd, egy biztos: azonnal lesz miről beszélgetned a kutyafuttatóban.

Lássuk hát a neveket!

Agyar – Hagrid, a Roxfort kulcs- és háztájőrzője nagy állatrajongó. Agyar, a félelmetes óriás kutya pedig hűséges társa és védelmezője, aki vele él a kunyhójában és elkíséri őt a Tiltott Rengetegbe is. Remek név egy nagytestű, hűséges szemű védelmezőnek.

Bolyhoska – a nevével ellentétben, Bolyhoska nem a legcukibb szerzet. Ő az a háromfejű fenevad, aki a Bölcsek Kövét védi az első Harry Potter kötetben. Természetesen ő is Hagrid védenceként kezdte, és feltehetőleg a gyengéd óriás adta neki a nevét is. Bolyhoska ádáz külseje mögött gyengéd lény lakozik, aki nem bír ellenállni a lágy muzsika andalító hangjának, és rögtön mély álomba szenderül, amint meghallja.

Bogoly Bertie – bár valójában nem szereplő, a mindenízű drazsé viseli ezt a márkanevet. Aranyos hangzása miatt ideális kutyanév lehet.

Fred és George – kutyatesókat fogadnál örökbe? A két csintalan Weasley iker neve jó választás lehet. Lányoknak a Parvati és a Padma szintén szóba jöhet.

Luna – a Harry Potter sorozat előtt is népszerű volt ez a név, hiszen lágy, kedves és nőies hangzású. A luna szó eredetileg holdat jelent. Luna Lovegood még a varázslók között is kissé elvarázsolt és szédült, de hatalmas bátorságról és hősiességről tesz tanúbizonyságot a Voldemort elleni harcok során.

Harry – a főszereplő, Harry Potter, egészen addig nem is tudta, hogy igazából varászló, amíg meg nem kapta a Roxfortból a felvételi levelét. Ezzel veszi kezdetét a történet, amely hét köteten és egy színdarabon keresztül bilincselte olvasók millióit a fotelhez. Kedves és különleges név egy kiválasztott kiskutyának.

Sirius –  Harry keresztapja, a híres régi varázslócsalád, a Black dinasztia utolsó leszármazottja. Sirius jóképű, vagány és bátor, ráadásul nagy fekete kutyává tud átalakulni. Tökéletes név egy kócos fekete kutyusnak.

Tovább is van…

Hugrabug – a Roxfort négy háza, a Griffendél, a Mardekár, a Hollóhát és a Hugrabug. Négy nagy varázsló alapította őket, akik az általuk legfontosabbnak ítélt tulajdonságok alapján gyűjtötték a házakba a diákokat. A Hugrabugosok kedvesek, türelmesek, hűségesek. A leginkább elfogadó az összes ház közül. Egy kissé kelekótya, de annál szerethetőbb kiskutya biztosan büszkén viselné a nevet.

Dobby – a házimanóként a Malfoy család szolgálatában sínylődő Dobby megszegi a házimanók esküjét, hogy megmentse Harryt. Ezért cserébe Harry csellel biztosítja, hogy a gazdája zoknit adjon Dobbynak, ezzel felszabadítva a manót. A nagy fülű és még nagyobb szemű manó sok rajongó kedvence.

Draco – a Malfoy család egyetlen fia, Draco, beleszületik a sötét varázslók világába. A Draco név egyébként sárkányt jelent, és egyben utalás Drákónra, akinek a nevéhez a drákói szigor kifejezés fűződik. Talán elsőre nem a legkedvesebb név, de ahogy a könyvbeli Draco sem tehetett a teherről, amelyet a származása jelentett, úgy a kutyák között is akad, akit nehéz teherrel áldott meg a sors.

Remus – a későbbi Lupin professzor Harry édesapjának, és Sirius-nak volt a legjobb barátja a Roxfortban. Együtt több csínyt követtek el, mint a Weasley ikrek – pedig az nem semmi!

Cikesz – a Kviddicsben, a varázslók sportjában a legkisebb, és egyben legfürgébb labda az aranycikesz. A fogó feladata, hogy elkapja, és ezzel pontokhoz juttassa a csapatát. Egy apró vagy különösen fürge kutyusra nagyon jól illik.

Errol – a Weasley család baglya. Errol nehezen birkózik meg a levelek teljesítésének feladatával, szegényke hol eltéved, hol nekirepül valaminek. Szerencsétlenségében szeretetreméltó jószág.

Makesz – Ron patkánya, amelyet elsős korában örököl bátyjától, Percy-től. A megbecsült háziállat számos kalandban és állatkísérletben vesz részt, Ron rajta gyakorolja az átváltoztatást. Egészen addig, amíg a Tűz serlegében ki nem derül, hogy Makesz valójában az áruló Peter Pettigrew. A név azért aranyos.

Fleur – szintén a negyedik kötetben bukkan fel a francia varázslóiskola, a Beauxbatons versenyzője, a gyönyörű Fleur Delacour, aki később Bill Weasley felesége lesz. A fleur franciául virágot jelent. Csodaszép kutyusok szépséges neve lehet.

Kihagytunk valakit? Te milyen Harry Potter inspirálta nevet adnál kedvencednek?


Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Képek: pexels.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...