Saját KB bal
Saját KB jobb

Kontrollált fény – intelligens szemüveglencse

Sok szemüvegviselő számára jelent kényelmes és praktikus megoldást a fényre sötétedő lencse. Az ilyen típusú lencsével készült szemüveg esetén nincs szükségünk külön dioptriás napszemüvegre. A fényre sötétedő lencse automatikusan igazodik a folytonosan változó fényviszonyokhoz, ezzel is védve a szem egészségét. Míg beltérben a lencse világos, addig szabadtéren gyorsan, a kinti fényhez igazodva sötétedik.

Komfortos viselet

Az 1990-es évekig az üvegből készült, fényhez alkalmazkodó lencsék közül lehetett választani. A fényre sötétedő, műanyag szemüveglencsék új korszakot nyitottak. A Transitions lencsék molekulaszerkezete UV sugárzás hatására megváltozik, és besötétedik. Ha az UV sugárzás megszűnik, a molekulaszerkezet visszaáll az eredeti állapotába, és a lencsék kivilágosodnak.

Az elmúlt évtizedekben a Transitions fényre sötétedő lencsék minden fontos tulajdonságukban egyre jobbá váltak. Napjainkban már a 8. generációs Transitions Signature Gen8 lencséket használhatjuk. Az új lencsék már nem rendelkeznek alapszínnel, világos állapotban nem tudjuk megkülönböztetni a hagyományos, színtelen, nem fényre sötétedő lencséktől.

Mindennapi használatra tervezve

Az innovatív és egyedi technológiának köszönhetően a Transitions legújabb lencséi könnyebbé és kényelmesebbé teszik a mindennapokat. Napra érve nincs több hunyorgás, hiszen a lencsék pár másodperc alatt besötétednek. A teljes besötétedés 35 másodperc alatt megy végbe, attól függően, hogy milyen a napfény erőssége.

A 8. generációs lencsék fényszűrő képessége 89%-os, és az előző garnitúrához képest sokkal gyorsabban tudnak visszahalványulni. Beltérbe érve 1-2 perc alatt kivilágosodik, majd 4-5 perc múlva már teljesen visszaáll az eredeti állapotába. Fényszűrő képességét a magas hőmérséklet jelentősen nem befolyásolja.

Sokoldalú lencse

A lencsék elérhetők barna, szürke és zöld színben, illetve a Style Colors kivitelben négy további, fiatalos szín közül választhatunk. A smaragdzöld, a kékeslila, a zafírkék és a borostyán műanyag lencsék igazán divatos megjelenést kölcsönöznek viselőjük számára. A gyártás során egyfókuszú, multifokális, normál és vékonyított, illetve törhetetlen polikarbonát lencsék is készülnek. Legyen szó napfényről vagy monitor fényéről, a Transitions fényre sötétedő lencséi beltéren és kültéren is sikerrel szűrik a káros UV és ibolyakék sugárzást. 

Amennyiben vezetéshez keres megnyugtató és kényelmes szemüveget, úgy a Transitions XTRActive lencsék jelenthetik a megoldást. Ez a típus akkor is sötétedik, ha a szélvédő UV sugárzás elleni réteggel van ellátva. Igazi különlegesség a négyféle tükrös réteg, amely miatt a szabadban trendi, tükrös napszemüveggé változik a Transitions XTRActive szemüveg.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...