Saját KB bal
Saját KB jobb

Jöhetnek az utolsó pillanatos karácsonyi ajándék ötletek

Az év végéhez közeledve rendszerint feltornyosulnak a teendők. A munkahelyi feladatokon túl a karácsonyra való készülődés is sok időt elvesz. Mindehhez hozzájön még az ajándékokkal való bajlódás is, és máris ott tarthatunk, hogy az adventi hetek már korántsem olyan egyszerűek. De idén is így kell ennek lennie? Hogyan találhatod meg a tökéletes karácsonyi ajándékot? Mi alapján válassz a minden korábbinál szélesebb választékból?

Ha szívesen megúsznád a karácsonyi ajándékozással járó rohanást és stresszt, akkor az elmenyplaza.hu-hoz hasonló oldalak rengeteget tudnak segíteni. Mi más is lenne jobb meglepetés, mint egy közös élmény? Az élmény-jellegű ajándékok rendkívül népszerűek manapság, hiszen többet, mást nyújtanak, mint a kézzel fogható, és sokszor igencsak sablonos meglepetések. Korosztálytól, nemtől és érdeklődési körtől függetlenül mindenki megtalálhatja közöttük a megfelelőt. Nem ismered jól a megajándékozni szánt személyt? Attól félsz, hogy mellélősz? Kétségtelen, hogy a tériszonnyal rendelkező barátnődnek nem feltétlenül a tandemugrás vagy a hőlégballonos repülés lehet az ideális választás. ilyenkor ajándékutalvány formájában is nyújthatod az élmény jelentette pluszt.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a férfiak körében töretlen népszerűségnek örvend az élményvezetés. Amerikai izomautókat próbálhatsz ki, a Forma1 világában kalandozhatsz, de akár extrém BigFoot Monster Truck vezetését is átélheted. A vezetéstechnikai tréningek kifejezetten jó választásnak bizonyulnak azok számára, akik érdeklődnek a vezetés iránt és szeretnék kihozni magukból a legjobbat.

Persze a sebesség világától el is szakadhatsz, hiszen a nők inkább részesítik előnyben a wellness élményeket, a gasztronómiával, kávézással összefüggő programokat. Romantikus vacsorák és borkóstolók kínálnak önfeledt szórakozást párok számára. Valami extrémebbre vágysz? Kimennél a természetbe és átadnád magad az elemi erőknek? Rafting és kanyoning túrák, búvárkodás, wakeboardozás várják a víz szerelmeseit. Ha nem félsz a magasságtól, akkor kipróbálhatod a szélcsatornás lebegést, kiugorhatsz egy repülőből, de siklóernyőzhetsz és hőlégballonozhatsz is.

Baráti társaságodat szabadulószobás élménnyel lepheted meg, de a fiatal korosztály által oly kedvelt szimulátoros élmények és a virtuális valóság is remek választásnak bizonyulnak. Egyedileg szervezett programokon is részt vehetsz, és felfedezheted hazánk és a környező országok legszebb tájait. A lehetőségek között számos olyan megtalálható, amelyek a téli időszakban is ideálisak, de ha például vizes programokról van szó, akkor ezeken legtöbbször csak tavasztól lehet részt venni. A szakemberek tapasztalatai szerint ez azonban a legritkább esetben befolyásolja a választást, hiszen ha valaki az extrém vizes élményeket kedvelő számára szeretne ajándékozni, akkor nem fog csak azért mást választani, mert aktuálisan nem megfelelő az idő a raftingra.

A sokadik zokni és parfüm helyett mindenképpen megfontolandó, hogy ezúttal valami mást, többet, személyre szólóbbat ajándékozz. Az árak meglepően kedvezőek, s míg néhány éve még azt hittük, hogy ezek a programok vagyonokba kerülnek, ma már tény, hogy az átlagember számára is finanszírozhatóak. Gondold végig azt is, hogy a műszaki cikkekre vagy a parfümökre mekkora összeget el lehet költeni, s esetükben a meglepetés ereje tulajdonképpen elmarad.

Más a helyzet azonban az élményajándékokkal, melyek egy életre szóló emléket szolgáltathatnak. Megajándékozottként a különlegesség érzetét kaphatjuk és biztosak lehetünk abban, az ajándékozó valóban a legjobbat akarta kihozni az alkalomból. Nem véletlen, hogy minden korábbinál többen választják ezt a módját az ajándékozásnak. Karácsonykor is megéri körülnézni a programkínálatban, ugyanis sokféle izgalmas lehetőséggel találkozhatsz, de akár utalvány formájában is nyújthatsz a személyiséget gazdagabbá tevő élményt.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...