Saját KB bal
Saját KB jobb

Ez itt nem más, mint egy kutyakaki felszedő robot

A Beetl-Robotics fejlesztő mérnökei bizonyára sokszor szembesültek a kakiszedés problémájával, és mit csinál ilyenkor egy mérnök? Tervez egy kakiszedő robotot.

Egyre több hasznos kis háztartási robotot vethetünk be otthonunkban és a ház körül, melyek megkönnyítik mindennapi életünket, időt és energiát spórolnak nekünk. Emellett alaposak, megbízhatóak és nagyon ügyesek. Robotporszívó, felmosó, ablaktisztító, robot fűnyíró és most már – örök hála a Beetl Robotics-nak –itt van ez a csinos kis traktorka, a kutyakaki felszedő robot. Hát nem édes? 

kutyakaki felszedő robot

Ez a kis szerkezet feltérképezi a kertet, kiszimatolja az aknákat és felszedi őket. Na jó, szó szerint nem szimatol, hanem egy speciális „számítógépes szemmel” keresi a kakit, tüzetesen bejárja a terepet és egy kis markoló lapáttal felszedi az ürüléket a pázsitról. A kis szem abban is segíti a robotot, hogy elkerülje az akadályokat, gödröket és ne akadjon meg sehol.

A robot fűnyíró elvén működik

A robot porszívókhoz és fűnyírókhoz hasonlóan arra is be lehet programozni, hogy bizonyos területen dolgozzon csak és visszatalál a töltőjéhez is mielőtt lemerül az aksija. A tartály méretét és ürítését nem részletezte a gyártó, ezt bízzuk a fantáziánkra.

És akkor nagy taps a csapatnak, akiknek ezt a hiánypótló szerkezetet köszönhetjük:

Ezen a videón pedig megcsodálhatjuk működés közben a kakirobotot.

Beetl sajnos még nem került kereskedelmi forgalomba, így az áráról sincs információnk.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás/fotók: beetl.co

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...