Saját KB bal
Saját KB jobb

Mi történik a szivarokkal nem megfelelően tárolás mellett?

Kezdő szivarosként bizony nem feltétlenül tudjuk azonnal, mit hogyan kell csinálni, vagy épp azt, hogy miért. Aki tapasztalt szivaros mellett nő fel, az mire felnőtt férfivá érvik, a legtöbb tárgy használatát és annak miértjét már tudja.

Kevesen vagyunk azonban olyan szerencsések, hogy ilyen közelségből szívhassuk magunkba a tudást.

Ezúttal is tolmácsolnánk a vén szivarosok egyik legfontosabb tanácsát: a szivart mindenképp humidorban kell tartani!

Mi az a humidor?

Röviden összefoglalva a humidor egy olyan speciális tároló, amelyet arra fejlesztettek ki, hogy szivarokat lehessen benne tárolni. A humidorokat különböző méretekben, színekben lehet megtalálni, a rengeteg márka között mindenki megtalálhatja a számára legalkalmasabb darabot. A humidor belsejében mindig állandó hőmérséklet és páratartalom van, amely a szivarok szempontjából igencsak fontos! 

Melyik a tökéletes szivartároló?

Nos ebben a témában még a legöregebb, legtapasztaltabb szivarosok is gyakran összevesznek! Ez azért van, mert bármit is vegyen az ember, mindenki más szempont alapján választja ki a legmegfelelőbbet. Egy egyszerű példa erre: mikor bemegy a boltba, mi alapján választja ki a ketchupot, amit végül hazavisz? Van, aki a legolcsóbbat, van, aki a legpraktikusabban csomagoltat választja, de olyan is van, aki a külső alapján ítél. Ez a humidorok esetében sincs másképp. 

Szerencsére nem kell kétségbeesni! A gyártók eltérő szempontok alapján készítik szekrényeiket, tárolóikat. Ne feledje! Egy szépen kifaragott humidorszekrény akár a lakás legszebb díszévé is válhat!

Mi történik egy nem megfelelően tárolt szivarral?

Az a szivar, amely nem élvezheti egy humidor biztonságot nyújtó ölelését, sajnos nem okoz majd túl sok örömet a szivarosnak. Röviden megmagyarázva ennek miértjét, az a helyzet, hogy a szivarok megbosszulják az anyátlan tárolási körülményeket. Hogyan? Úgy, hogy ha a szivaros helyes módon is gyújtja meg őket, nem okoznak jó ízélményt. A kiszáradás okozhatja a legnagyobb kellemetlenségeket, egy ilyen szivar ugyanis keserűvé válik.

Az is fontos persze, hogy a másik véglet felé se induljunk el! Igaz, a szivaroknak szükségük van egy bizonyos százalékú páratartalomra, azonban ez nem jelenti azt, hogy nem okozhatnak fejfájást, ha túlságosan gondoskodni szeretnénk róluk.Ha a szivar túl magas hőmérsékleten és/vagy páratartalomban nyugszik, akkor könnyedén megpenészedhet! Ha ezt időben észrevesszük, akkor jobb esetben csak 1-2 száltól kell megszabadulni. Ha azonban későn kapcsolunk, sajnos a penész hamar átterjedhet a többi szálra is.

Persze nem elég, ha kiválasztja a tökéletes humidort, na meg az aromásabbnál aromásabb szivarokat! A megfelelő eszközök nélkül sajnos a szivarozás élménye nem lesz tökéletes! Ha nem tudja, honnan szerezzen be mindent, amire csak szüksége lehet, nézzen körül a Humidorshop.hu kínálatában!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...