Saját KB bal
Saját KB jobb

Budapest, az ideális lakóhelyünk

Az Európa szívében elhelyezkedő Budapest, hazánk fővárosa egy igazi nyüzsgő világváros, melyet Európa egyik legnagyobb folyója szel ketté. Több, mint ezeréves történelme során számos civilizáció és kultúra kibontakozásának adott otthont, ennek köszönhetően igazán különleges atmoszféra lengi körbe a várost, mely ugyanúgy vonzza a külföldi és a belföldi turistákat is. Számtalan, a világörökség részét is képező építészeti, történelmi és kulturális látnivaló található Budapesten, melyekről méltán kaphatta a Kelet-Európa Párizsa nevet.

Budapest városrészei

Budapestet korábban Buda, Pest és Óbuda egyesítésével alapították az Osztrák-Magyar Monarchia fennhatóságának az idején 1873-ban. Buda és Óbuda a Duna jobb, míg Pest annak a bal partján terül el. Mára a város kétszázhárom városrésze huszonhárom kerületbe tömörül, ebből hat a budai, míg 16 a pesti oldalon, valamint egy kerület a Csepel-szigeten található. A város szíve a központi kerületekben dobog, ahol sorra érik egymást a történelmi és kulturális, valamint a szórakozó és bevásárló negyedek. 

A város szélei felé haladva egyre inkább az épített lakóövezet veszi át a dominanciát. Jól megférnek egymás mellett a múlt században épült panelházak és a modern 21. századi társasházak is. De az otthonos családi házak is méltó helyet kaptak ezekben a városrészekben. Fővárosunk változatos és színes részeinek köszönhetően bátran kijelenthetjük, hogy bárki megtalálhatja a számára legideálisabb otthont.

Nézz körül az Ingatlannet.hu budapesti lakáskínálatában

Az élhető város

Számos szempontot figyelembe véve – úgymint a közbiztonságot, az infrastruktúrát, a társadalmi és politikai stabilitást, az oktatást tekintve – Budapestet 2019-ben is a kelet-európai régió legélhetőbb városaként tartják számon. 

Fővárosunkban él hazánk közel tízmilliós össznépességének a tizenhét százaléka, ami kicsit sem véletlen, hiszen a munkalehetőségek tárháza sokkal szélesebb körű, mint bárhol máshol az országban.

Megannyi külföldi érdekeltségű cégnek, többek között telekommunikációs, elektronikai ipari, gyógyszeripari, stb vállalatoknak nyújt székhelyet Budapest, valamint pénzügyi központ lévén itt találhatjuk a bankok és biztosítók központjait is.

Gyermekekkel

A városban számtalan oktatási intézmény kap helyet, kezdve az óvodáktól az egyetemekig. Élhető városként a gyermekes családoknak is lehetőségük adódik a kikapcsolódásra, hiszen a parkok, a Városliget vagy a Margitsziget által a zöld övezet is bekerül a városhatáron belülre. Ha a természetbe vágynánk sem kell messzire utaznunk, hiszen a Budai-hegyek kiváló adottsága miatt télen-nyáron remek kikapcsolódást nyújt a túrázást kedvelőknek.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...