Saját KB bal
Saját KB jobb

Újdonságok és környezetbarát megoldások a legújabb okostelefonban

A legújabb prémiumminőségű okostelefon a legmodernebb technológiai fejlesztésekkel érkezik, amelyek amellett, hogy növelik a teljesítményt, a fenntarthatóságot is szem előtt tartják. 

Az Apple továbbra is az innováció éllovasa, és nemsokára megérkezik a legendás iPhone család legújabb tagja, az iPhone 16 Pro. Ebben a cikkben a készülék legizgalmasabb fejlesztéseit járjuk körbe. Emellett szót ejtünk arról is, milyen fenntarthatósági lépéseket tehet az Apple ezzel az új modellel.

Mielőtt azonban vásárlásra adnád a fejed, érdemes szétnézni a SmartDiszkont iPhone tokok kategóriájában, ugyanis már a Pro 16 modellekhez is találhatsz kiegészítőket. Ne hagyd az utolsó pillanatra, hiszen ezek a csúcskategóriás termékek az első pillanattól védelmet érdemelnek. 

Új chipek a háttérben

Az új széria minden modellje várhatóan az Apple A18-as chipjével lesz felszerelve, ám a Pro és a standard változatok között lesznek különbségek. Az A18 chip az Apple mesterséges intelligenciára épülő szolgáltatásaihoz szükséges, hogy a gépi tanulásra épülő funkciók a lehető leggyorsabban működjenek. 

Ez a fejlesztés a teljesítmény javulását és energiatakarékosabb működést is ígér. Így hosszabb üzemidőt és kisebb energiafelhasználást remélhetünk, ami nemcsak számunkra hasznos, hanem a környezetre mért terhelés is csökken. 

Gyorsabb 5G modem és töltési lehetőség

Az iPhone 16 Pro és a Pro Max modellek a legújabb Snapdragon X75 5G modemmel lesznek felszerelve, amely a korábbi verzióhoz gyorsabb adatátvitelt biztosít. Ez a megoldás a felhasználói élményt is javítja, valamint a jobb hatékonyságú modem révén kevesebb energiafelhasználás szükséges. Az ilyen apró technológiai fejlesztések révén csökken az elektronikai hulladék mennyisége, hiszen a hosszabb élettartam a cél. 

Az egyik legizgalmasabb újítás a 40W-os gyorstöltés kialakítása, ami lerövidíti majd a töltési időt. A gyártó szerint a 20W-os MagSafe töltési lehetőség is továbbfejlesztésre kerül, ami a vezeték nélküli töltési technológia lehetőségét segíti. Jelenleg az iPhone 15 Pro modellek maximum 27W-os töltésre képesek, tehát az új széria itt is előrelépést hoz.

Nagyobb tárhely, nagyobb lehetőségek

A Pro modellek várhatóan megduplázzák a tárhelykapacitást, ami egy új technológiának, a Quad-Level Cell (QLC) NAND flash memóriának köszönhető. Ez lehetővé teszi, hogy több adatot tároljunk a készülékünkön, viszont egyes pletykák szerint ez lassabb írási és olvasási sebességgel is járhat. 

Az, hogy ez befolyásolja a mindennapi használatot, csak a gyakorlatban fog kiderülni, de a nagyobb tárhely kétségtelenül praktikus lesz a felhasználóknak. Az Apple a fenntarthatóság jegyében egyre inkább olyan technológiákat alkalmaz, amelyek segítik a hosszabb élettartamú megbízható eszközök gyártását.

Látható tehát, hogy a gyártó nemcsak a felhasználói élmény javítását tűzte ki célul, hanem egy minőségben is megbízható, hosszabb élettartamú készülék piacra dobása a szándékuk. Így csökkentve a rohamosan növekvő elektronikai hulladékok számát. 

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...