Saját KB bal
Saját KB jobb

A grillezés férfimunka?

Ha grillezésről van szó, akkor automatikusan egy férfiakra bízható feladatra gondolunk. Talán sztereotípiának hangzik, de több évtizedes társadalmi beágyazottsága van annak, hogy ez a munka inkább az erősebbik nemre hárul.

Legyen az faszenes vagy környezetbarát elektromos verzió, amit használunk, a férfiak szívesen vállalják a konyhafőnök szerepét egy grillpartin. Persze az sem elhanyagolható, hogy mit és mivel sütnek. Minőségi alapanyagból, megbízható eszközökkel pikk-pakk ízletes gasztrocsodák készülhetnek. Érdemes például grillsütőt a BonAir.hu kínálatából választani. Asztali, álló, kontakt vagy mini típusok éppúgy elérhetők itt, mint raclette-k és mindenféle kiegészítők.

Kicsit vissza a történelemben

Christopher Dummitt kanadai történész egészen az 50-es évekre vezeti vissza a férfiak és a grillezés “kapcsolatát”. Ekkor jelentek meg ugyanis Amerikában a kertvárosi családi házak, melyek hátsó udvarában bátran lehetett grillpartikat szervezni.

Ezzel párhuzamos kezdett felértékelődni az erősebbik nem gyereknevelésben betöltött szerepe is, illetve a vele kapcsolatos elvárások. Vagyis praktikusan összefonódtak a társadalmi és a családi igények. Erre építettek a korabeli marketingesek is, így lett a grillezés férfimunka.

Okok, amiért szeretnek a férfiak grillezni

A férfiakra általában nemcsak rá van bízva a grillezés, hanem szívesen csinálják is! Mi lehet ennek az oka? Elsők között az alapanyagra kell gondolni. Bár egyre népszerűbbek a grillzöldségek is, alapvetően húsos ételek készülnek egy-egy ilyen összejövetelen.

A másik a sütés izgalma. Az igaz, hogy az elektromos eszközöknél nincs láng meg parázs, de az élmény hasonló, pláne ha jó a társaság! Persze az is nyomós érv lehet, hogy ilyenkor nem kell annyit mosogatni sem.

Környezetbarát, elektromos grillsütő

Ha napjaink grillezési szokásairól beszélünk, akkor fontos megemlíteni, hogy az elektromos grillezés egyre népszerűbb. Mi áll ennek a hátterében?

  • Egyrészt az, hogy nincs füst és korom, nem szennyezzük a környezetet égéstermékekkel.
  • Másik szempont, hogy egy e-sütő kint és bent is nyugodtan használható. Így eső esetén vagy kert, terasz hiányában sem fosztjuk meg magunkat a grillezés élményétől.
  • Csak elektromos áram kell hozzá, illetve be kell kapcsolni, és már készülhetnek is a finomabbnál finomabb ételek!
  • A mini verziókat még akár nyaralásra is magunkkal tudjuk vinni.
  • Ha attól tartanánk, hogy elmarad a füstös ízélmény, akkor beszerezhetünk hozzá elektromos füstölőt is.

Akár férfiak, akár nők grilleznek, az biztos, hogy egyedi ízélményt nyújtanak az így készült ételek. Ha eddig a kert hiánya tartott minket távol egy grillparti szervezésétől, akkor az elektromos sütők megoldhatják ezt a problémát. Úgy szervezhetünk társasági összejöveteleket, hogy még az időjárás sem tud közbeszólni és a környezetünket sem terheljük vele.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...