Saját KB bal
Saját KB jobb

Milyen bőröndöt válasszunk a repüléshez?

Aki nem utazott még repülőgépen, annak is van némi elképzelése arról, hogy csomagok tekintetében kicsit alaposabban meg kell majd fontolnia azt, hogy meddig fog úgymond nyújtózkodni majd. A mondás szerint addig lehet, ameddig a takarónk ér, s valóban van ebben némi igazság.

Mennyit költünk a csomagra?

Hiszen a költségkeret is befolyásolja azt, hogy mennyi pénzt óhajtunk elkölteni kizárólag a csomagjaink utaztatására. A légitársaságok meghatározzák azt is, hogy mekkora pakk számít kézipoggyásznak, ezeket pedig külön díj megfizetése nélkül vihetjük fel magunkkal a fedélzetre, ráadásul még a repülőtéren is hamarabb fogunk végezni a teendőinkkel.

A Taskam.hu kínálatában elérhetők a repüléshez ideális méretű bőröndök, amelyek megfelelnek a szabályoknak.

Vigyázat, az előírások nem egyformák mindenhol!

Éppen emiatt fontos, hogy mindig idejekorán tájékozódjunk az aktuálisan bennünket érintő szabályokról. A Wizzair szabályzatában legfeljebb 10 kg-os, 55x40x23 cm-es poggyászokat szerepeltetnek, amelyek még felvihetők az utastérbe.

A Ryanair esetében egy kicsit más a helyzet. Náluk ugyanis az összes kézipoggyász együttes súlya nem haladhatja meg ugyanezt a mértéket, a méretek tekintetében pedig a következő értékekkel kalkulálhatunk: az egyik legfeljebb 55x40x20 cm-es lehet, míg a másik esetében maximum 30x20x20 cm engedélyezett. Ennek megfelelően már elkezdhetjük böngészni a termékkínálatot. 

Az EasyJetnél ez az érték 56x45x25 cm, a Lufthansa esetében pedig 55x40x23 cm.

Akárhogy is nézzük, nincs is olyan egyszerű dolgunk, amikor azt a tökéletes bőröndöt keressük, ami minden légitársaságnál bele fog férni a kézipoggyász kereteibe.

A többi paraméterre is érdemes ügyelni

Jellemzően a repüléshez tervezett bőröndök rendelkeznek görgőkkel, amik így megkönnyítik a velük való közlekedést. Habár ez nem biztos, hogy minden terepen tökéletesen fog tudni működni, abban biztosak lehetünk, hogy a reptéren belül le fogják egyszerűsíteni a dolgunkat.

Szintén lényeges kérdés, hogy milyen a bőröndök burkolata, hiszen vannak kemény- és puhafalú kivitelek is, sőt, gyönyörű szövetborítás is elérhető, ami nagyon elegáns megjelenést biztosít.

Valójában mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya is. A kemények például könnyebben karcolódnak, időnként be is horpadhatnak, ugyanakkor a bennük lévő holmi nem fog a durvább bánásmód közben sem tönkremenni, ebben biztosak lehetünk. A másik típusnak viszont ez a kockázata megvan, ráadásul még hozzájön az is, hogy előfordulhat, hogy túlontúl megpakoljuk, s emiatt vagy a keretbe vagy a maximum súlyba nem fog beleférni.

A szövetborítású modellek meglepően jól bírják a strapát, ha odafigyelünk arra, hogy ne pakoljuk túl, semmi gondunk nem lehet majd vele, feltéve, hogy nem teszünk beléjük törékeny holmikat.

A dizájn az a szempont, amit utoljára említünk, habár e tekintetben sem lehet panaszunk, hiszen vidám és elegáns darabok közül válogathatunk kedvünkre.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...