Saját KB bal
Saját KB jobb

Vászonkép ajándékba – fessük vagy nyomtassuk?

Ha egyedi ajándékot keresnél egy közelgő ünnepre, a vászonképpel garantált sikered lesz. Sokan vannak azonban úgy, hogy inkább kézzel készült képeket választanak, mert úgy gondolják, csak ez lesz szép és igényes, ám ez nincs így.

A Vaszonkepem.hu weboldalán szebbnél szebb termékeket találunk, amelyek nyomtatással készültek. Aki körbenéz köztük, az akkor is meggyőzve érezheti magát egy nyomtatott vászonképpel kapcsolatban, ha eddig ódzkodott is tőle. De hasonlítsuk össze a két fajtát, és meglátjuk, mi lesz a döntés a végén.

Vászonkép – amikor te festesz rá

A festővászonnal, vászonképekkel kapcsolatban a legtöbb embernek elsőre a múzeumok kiállítási tárgyai, nagy képei jutnak eszébe. Aki megteheti, otthonába is olajfestményeket, egyedi műtárgyakat akaszt, melyek elegáns, ódon hangulatot árasztanak; bár meg kell hagyni, hogy az eredeti képek bizony borsos árúak. Akkor is, ha egy régi darabról van szó, és akkor is, ha egy kortárs festőtől rendeljük meg az alkotást.

Biztos, hogy szép lesz a végeredmény, ám az ár mindenképp hátulütője, valamint az, hogy a képpel kapcsolatban csak egy bizonyos mértékig lehetnek kívánságaink, hiszen a festő stílusa mindenképp meg fogja határozni az elkészült remeket. 

A nyomtatott vászonkép varázsa

A festett vászonképpel szemben:

  • a nyomtatott vászonkép költségei alacsonyabbak, de ez nem azt jelenti, hogy a minősége rosszabb lenne. 
  • attól, hogy gépekkel készül, még nem lesz személytelenebb vagy kommerszebb, csupán gyorsabban kézhez kapja a megrendelő; ez még egy előny a festményekkel szemben. 
  • vászonképet nyomtattatni ma már sok vállalkozónál lehet, mindössze ki kell találnunk, hogy mit szeretnénk a falon látni vagy ajándékba adni. Egy online képtervező program segítségével összeállítani, hogy mik a méretek, a külső megjelenés részletei, majd leadni és várni, hogy megérkezzen vele a futár.

Egy nyomtatott vászonkép minőségi, egyedi ajándék, nem kell attól félni, hogy kifakulna, ha esetleg a szoba napsütötte falára akasztjuk, mivel a nyomtatási technológiáknak köszönhetően tartós is. Sok kézzel készült műalkotással képes hát felvenni a versenyt.

Ha vászonképet készíttetnél, ezekre figyelj oda

Élethű vászonképet adnál ajándékba, és szeretnél biztosra menni, hogy minden jól sikerüljön a rendelés során? Figyelj oda, hogy nagy felbontású képet válassz – akár családi fotót, festményreplikát, filmjelenetet, motivációs idézetet vagy mást – hiszen csak ez fog jól mutatni nagy méretben kifeszítve a falon. A kis felbontás miatt sokszor pixelessé válhatnak a képek, persze a szolgáltató ezt jelezni szokta megrendelés előtt.

Ha lehetőséged van, csekkold a megrendelés előtt azt is, hogy nagyjából hová kerül majd a kép az ajándékozott otthonába, hogy a környező bútorokhoz, a szoba színeihez tudd igazitani a vászonkép stílusát. 

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...