Saját KB bal
Saját KB jobb
almennyezet-polisztirol

Az álmennyezet szerepe napjainkban

Valamilyen különleges dekorációs megoldást keresel? Gondoltál már az álmennyezetre? Ez igen egyszerű és költséghatékony módja annak, hogy új lakásbelsőt alakíts ki. Szerencsére ma már rengeteg lehetőség közül lehet választani e tekintetben is.

Figyelmedbe ajánljuk például a Kerma Design polisztirol álmennyezet lapjait, amelyekkel sokkal könnyebb dolgozni, mint egy gipszkartonnal. Nívósak, mutatósak és festhetők is. Mutatjuk a részleteket!

Mi a célja az álmennyezetnek?

Sokan döntenek úgy manapság, hogy a mennyezet alatt elhelyeznek plusz egy réteget – amely egyrészt szigetelés szempontjából sem utolsó ötlet –, a legfőbb cél azonban a dekorálás.

Egy ilyen egyszerű módszerrel teljesen új belsőt alakíthatunk ki, akár a szoba stílusát is megváltoztathatjuk. Nem kerül sokba, mégis hosszú távon hasznos. Üdítő látványt nyújt, teljesen átalakíthatjuk vele az eddig megszokott enteriőrt, sőt a repedéseket is elrejthetjük vele.

Vannak, akik csak a csillár környékére tesznek fel egy falpanelt, hogy odairányítsák a figyelmet. Mások a teljes mennyezetet beburkolják a polisztirol elemekkel, és még le is festik, hogy ezzel is kifejezzék egyediségüket.

Bármelyik megoldás mellett is döntesz, tudd, hogy a lehetőségek végtelenek, hiszen sokféle mintázatú álmennyezetet be tudsz szerezni a fent említett webáruházban.

Nincs ötleted? Segítünk!

Persze, amikor túl sok opció áll fenn, akkor épp ezért lehet nehéz a döntés. Érdemes tehát megnézni, mások hogyan alkalmazzák a dekorálásnak ezt a módját. Lehet böngészni a neten, de még egyszerűbb, ha konkrétan a webáruház tapasztalt munkatársait kérdezed meg.

Ők már számos projektben vettek részt, tudják, melyik stílusú nappaliba melyik álmennyezet illik, és azt is, körülbelül hány darab panelt kell rendelni ahhoz, hogy a végeredmény ne okozzon csalódást.

Az is jó, hogy minden szükséges eszköz kapható egy helyen. A polisztirol álmennyezetek felhelyezéséhez ugyanis speciális ragasztóra lesz szükség, de ez is megrendelhető a Kerma Design oldalán.

Hogyan kell felhelyezni az álmennyezetet?

A plafon dekorálása elsőre nehézkesnek tűnhet, azonban egyáltalán nincs szükség hozzá szakemberre. Ha egyébként is szereted a DIY dolgokat, akkor ez sem fog majd ki rajtad. Ha van egy jó létrád, pár óra szabadidőd, és a barátok vagy a családtagok is tudnak jönni segíteni, máris belevághatsz a projektbe!

A megrendelt lapokat pihentesd legalább egy napig, terítsd ki őket. Tervezd meg, mi hova kerül majd. Ha kell, vágd őket a megfelelő formára.

Az álmennyezeti ragasztót használva kend be jó erősen a polisztirol panel hátoldalát, majd erősen, határozott mozdulattal rögzítsd őket a helyükre. Ha kész vagy, akár le is festheted az új mennyezetet ízlésed szerint.

A széleket zárhatod stukkóval, díszléccel, ahogy neked tetszik, vagy ahogy másoknál láttad. Az elkészült dekoráció biztosan a lelkedet is megújítja, és az, hogy magad vitted véghez a díszítést, büszkeséggel tölt majd el.

Érdemes megfontolni a felújításnak, renoválásnak ezt a módját, biztosan nem okoz majd csalódást!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...