Saját KB bal
Saját KB jobb

Szeretnél műkörmösként vállalkozást indítani? Ezeket a lépéseket kövesd!

Manapság sok hölgy otthon készíti el a manikűrjét magának, az ügyes kezűek azonban még gyakran arra is vállalkoznak, hogy barátnőik, ismerőseik körmét is kilakkozzák. Ha úgy érzed, van tehetséged ezen a területen és professzionális szintű szolgáltatást szeretnél nyújtani, bátran iratkozz be egy manikűrös és körömdizájner tanfolyamra!

Keresd a felnőttképzés Budapest kategóriát a TanfolyamGURU.hu oldalán, hiszen a fővárosban biztosan indul ilyen képzés, de az ország nagyobb városaiban is. A legtöbb helyen már online is részt lehet venni az elméleti órákon, így valójában nagyon könnyen megoldható, hogy pár hónap alatt végzettséget szerezz.

A tanfolyamról néhány szó

A vállalkozás indításakor már rendelkezned kell a megfelelő szakképesítéssel, így mindenképp szükséges lesz a manikűrös és körömdizájner tanfolyam elvégzése. Ez egy kb. 3 hónapos képzés: felnőttképzési intézmények indítják, éppen ezért fizetni kell a tanfolyamért és a vizsgáért is.

Érdemes alaposan szétnézni a hirdetések között, olyat keresni, ahol többféleképpen segítik a haladásodat. A TanfolyamGURU.hu oldalán megosztott budapesti képzésen például nem várják el, hogy konkrét márkákkal dolgozz majd, te magad állíthatod össze az alapcsomagot, ami kell majd a manikűrözéshez, lakkozáshoz.

Emellett segítenek például a képesítő vizsgára való jelentkezésben is, így ezzel sem kell neked törődnöd. De mi is az a képesítő vizsga?

Az új szakképzési rendszer

Bizonyára tudod, hogy az OKJ-s tanfolyamok már megszűntek, helyettük egy új képzési rendszer jött létre, ami igazából nem sokban különbözik a régitől. A felnőttképzési intézmények gyors végzést ígérnek, kedvező áron juthatsz hozzá a tanfolyamokhoz, magas szintű oktatásban vehetsz részt.

A pár hónapos kurzusok végén tanúsítványt ad a képzőintézmény, ám ez még nem elegendő a szakma megszerzéséhez: egy független vizsgabizottság előtt kell bizonyítanod, hogy alkalmas vagy a pályára.

A képesítő vizsgák tehát az akkreditált vizsgaközpontokban zajlanak idegen vizsgáztatók előtt, de előre tudni fogod, hogy mit kérnek majd számon. A manikűrös és körömdizájner képzés esetében például a gyakorlati vizsgán a következőket kell elvégezni:

  1. Klasszikus vagy a gépi manikűr – díszítés körömlakkal
  2. Műkörömépítés zselével vagy porcelánnal
  3. Extrém formájú műköröm építése
  4. Francia manikűr készítése
  5. Műkörömtöltés

Amikor mindennel megvagy

Ha pedig sikeresen elvégezted a tanfolyamot, levizsgáztál és megkaptad a bizonyítványodat, akkor nekikezdhetsz a vállalkozásod elindításának. Bizonyára a gyakorlat megszerzése során már sok körömdíszítést, manikűrt végeztél, így hamar híre mehet tehetségednek.

Érdemes azért egy könyvelővel is konzultálnod a vállalkozás indításáról, kinézni egy helyet, ahol megkezdheted a munkát, vagy egyszerűen csak jelentkezni egy, már működő szalonba. Az évek során pedig tovább is képezheted magad, hiszen e területen is sorra jelennek meg az új technológiák.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...