Saját KB bal
Saját KB jobb

A zsugorfólia használata elengedhetetlen egy költöztetés során

Egy költöztetés sorn számos csomagolóanyagra szükségünk lehet, köztük van például a zsugorfólia is. Ez az egyik elengedhetetlen összetevője bútoraink megfelelő védelmének. Lássuk, hogy miért kell figyelnünk arra, hogy nehogy megfeledkezzünk erről!

Óvjuk a vagyontárgyainkat a költöztetés során!

Egy költöztetés alapfeltétele, hogy a bútorainkat és egyéb vagyontárgyainkat is megfelelően becsomagoljuk. Annyira, hogy onnantól kezdve biztonságosan szállítható állapotban legyenek. Gondoljunk csak bele, hogy ha például egy új hűtőt vásárolunk, akkor az mennyire be van csomagolva. Nem véletlen, ugyanis nem szabad megsérülnie a hazaszállítás során.

És ez az a védelem, amit meg kell adnunk a bútorainknak akkor is, ha költözünk. Ilyenkor a ki- és becipelés és persze a teherautón való utaztatás során is óvnunk kell őket mindentől. Nem arra vannak kitalálva, hogy hurcolásszuk őket ide-oda, ez nem fér már bele a rendeltetésszerű használatba. Ezért is kell a plusz védelem.

A megfelelő partner kiválasztása már félsiker!

Ha megtaláljuk azt a tapasztalt költöztető céget, aki vigyázni fog a bútorainkra, akkor az félsiker, sok múlik ezen. Ha jól szerződünk, akkor meglesz a rutin, megfelelő elővigyázatossággal fogják mozgatni a bútorainkat. Emellett úgy fogják elhelyezni a teherautón is, hogy ne legyen velük gond útközben sem. Rögzíteni fogják, és vastag pokrócokat is használni fognak a biztonság kedvéért. 

Ez is hatalmas védelmet jelent, de azért még nekünk is tennünk kell azért, hogy olyan minőségben érkezzenek meg a vagyontárgyaink, mint amilyenben akkor voltak, amikor felvették őket.

Ezért elengedhetetlen a zsugorfólia

Sokan csodálkoznak, hogy miért kell ezt a csomagolóanyagot használni, miközben egy vékony anyagról van szó, mely nem véd annyit, mintha vastagon körbevennénk kartonnal a bútorainkat. Azonban tudni kell, hogy nem is ez a funkciója, így tökéletesen megfelelő vékonyan, kissé nyúlékonyan.

A zsugorfólia egyik funkciója az, hogy a már említett karton élvédőket rögzítsük vele. Emellett nagyszerű védelmet nyújt a kényes szövetek, matracok és ülőgarnitúrák esetén, valamint a magasfényű felületek karcmentességét is tudja garantálni.

Tehát főleg a kosztól és apróbb karcolásoktól védi meg a bútorainkat. Gondoljunk csak bele, hogy például a ruháinkat sem dobáljuk csak úgy fel a teherautóra. Akkor ezt miért tennénk a kényesebb felületekkel bíró bútorainkkal?

További csomagolóanyagokra is szükségünk lesz!

Önmagában a zsugorfólia nem fog elég védelmet nyújtani a bútoraink számára. Éppen ezért kelleni fognak további csomagolóanyagok is a bútorainknak, evőeszközeinknek, ruháinknak, stb.

Bútoroknál a már említett élvédők mellett buborékfólia fog kelleni, a rögzítéshez pedig ragasztószalag. Ez utóbbi jól fog jönni a dobozok zárásánál is.

Erős kartondobozokat kell beszereznünk, melybe buborékfólia segítségével még a törékenyebb tárgyakat is szállítható állapotba lehet hozni. 

Most már ismerjük a zsugorfólia fontosságát, használjuk hát!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...