Saját KB bal
Saját KB jobb

Ezekben a függő kültéri bútorokban garantáltan kényelmesen érezhetjük magunkat

Az utóbbi években egyre inkább elterjedtek a kültéri függő bútorok használata. Amellett, hogy kényelmesek, igen különleges a kinézetük, így úgy érezhetjük magunkat, mintha a paradicsomban járnánk. A lebegés látszata, a hintázás, a szabadban való pihenés mind olyan dolog, amiket mindenki ki akar próbálni legalább egyszer az életben. Egy jól kiválasztott függőágy vagy -szék remek választás a mindennapokra, amikor egy kicsit ki akarunk kapcsolódni. 

Ebben a cikkben olyan függő bútorokat mutatunk be, amelyek odakint is megállják a helyüket. 

Hogyan válasszuk ki a tökéletes függőágyat?

A Kulteributorok.hu minőségi függőfotelei és függőágyai igen népszerű daraboknak számítanak, ami nem csoda. A kényelem mellett egy igazán tökéletes függőágy az egész család számára felüdülést jelenthet. Gondoljunk csak bele, hogy megjön a nyár, a kellemes szellő, a háttérben a naplemente, miközben mi kint olvasunk vagy beszélgetünk a családtagokkal.

Fontos azonban, hogy a függőágy anyaga és stílusa megfelelő legyen, hiszen ezek mind meghatározzák a kényelmet és a tartósságot. Egy pamut változat persze puha és kényelmes, azonban nem bírja az időjárásváltozást. 

A poliészter sokszor jobb megoldást jelent, főleg egy olyan otthon esetében, ahol a kültéri bútor felett nincsen tető, ami megvédje az esőtől vagy a naptól. Gondolkodhatunk persze kötött változatban is, amelyek bohém hangulatot árasztanak, a szövet pedig elegáns és modern megjelenést kölcsönöz az ingatlan számára. 

Mi a helyzet a fotelekkel?

A függőágy és a függőfotel néhány esetben szinte egy és ugyanaz, hiszen a fotelek is akkorák, hogy kényelmesen elférünk bennük akár az egész testünkkel. A függőszék remek lehetőséget kínál a kültéri lebegés élményének felfedezéséhez. Mivel kisebbek, így egyszerűbb őket elhelyezni, áttenni egyik helyről a másikra, valamint kevesebb helyet is foglalnak. 

Itt is fontos az anyaghasználat, bár panaszra nem lehet okunk, hiszen a hatalmas választéknak köszönhetően mindenki megtalálja az ízlésének és a szükségleteinek megfelelő változatot. A rattan modellek jól bírják az esőt és a napsugárzást, természetes megjelenésüknek hála pedig bármely udvaron jól mutatnak. Szó lehet persze pamut vagy vászon kivitelekről is, hiszen ezek kényelmesebbek, azonban kevésbé tartósak, főleg egy fedetlen terasz esetében. 

Mit vegyünk még figyelembe?

A dizájn minden esetben lényeges szempont, hiszen mivel sok időt töltünk majd a szabadban, így nem választhatunk akármilyen függőfotelt vagy függőágyat. A modern és minimalista változatban készült székek remekül passzolnak egy egyszerű és letisztult udvarba. Ezzel szemben a bohém bútorok inkább vidámságot csempésznek a kültéri nappaliba. A különféle formák és minták minden esetben más-más hangulatot teremtenek. 

Jó hír viszont, hogy a függőszékeknek kompakt a mérete, így sokoldalúan használhatóak. Előfordulhat, hogy télre bevinnénk a nappaliba, amik ott nemcsak jól mutatnak, de kényelmesen el is férnek.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...