Saját KB bal
Saját KB jobb

Miért előnyös a körpályás csomagológép használata?

A modern technológia és az automatizáció ma már természetes része a gyártási folyamatoknak, így a nagy mennyiségben előállított termékek csomagolását sem kézzel végzik. A különböző csomagológépek hatékonnyá teszik a csomagolási folyamatot, ezért sok helyen már a gyártósorba építik őket.

A körpályás csomagológép 

A körpályás csomagológép egy olyan automatizált eszköz, ami a csomagokat egy görgősoron átvezetve stretchfóliával becsomagolja. Elsősorban ipari környezetben – gyártó cégeknél, raktárakban, logisztikai központokban, postai szolgáltatóknál alkalmazzák, ahol nagy mennyiségű termék csomagolására van szükség. A Mű-Pack Webáruház körpályás csomagológépeivel gyorsan és hatékonyan lehet megoldani a csomagolási feladatokat.

A cég a csomagológépek és a csomagolóanyagok széles választékát forgalmazza. Webáruházukban raklapfóliázó gépet, dobozzáró és hajtogatógépet, pántológépet és a csomagoláshoz szükséges egyéb kézi szerszámokat is megrendelheted. Csomagolóanyagokból pedig szinte minden igényre találhatsz náluk megoldást.

A körpályás csomagológép típusai:

  • A félautomata csomagológépek működéséhez folyamatos emberi jelenlét szükséges, hiszen az operátor teszi fel a gép görgősorára a csomagolandó terméket. A Plasticband Neleo márkájú körpályás fóliázógépből különböző méretű termékekhez eltérő méretű gépek állnak rendelkezésre.

A gépen – a csomagolás során – hosszanti irányba haladnak a termékek, így leginkább a termék szélessége és magassága a meghatározó a gépválasztás során. A csomagolás úgy történik, hogy a gépkezelő felhelyezi a terméket a görgősorra, és egyenletes mozdulattal áttolja a csomagológépen, ahol a gép 2 tekercsről stretchfóliát feszít a termékre. Amikor elkészül a csomagolás, az operátor egy pedál megnyomásával megállítja a gépet, és a fólia elvágásra kerül.

  • Az automata körpályás csomagológépek emberi beavatkozás nélkül tudnak működni. Ezeket a gyártósor végére szokták beépíteni. Az automata gépek esetében egy motorizált görgősor vagy szállítószalag viszi a terméket a gépbe, ahol megtörténik a csomagolás. Ha a termék kiérkezik a gépből, a gép megáll, és a fólia elvágásra kerül.

Annak érdekében, hogy a csomagolás feszes legyen, oldalsó és felső leszorító görgőket is elhelyeztek a gépben. Ezek a gépek igény esetén kiegészíthetők automata, légpárnás fólia adagolóval is.

A körpályás csomagológépek előnyei

Az automatizált folyamatok révén a csomagolás sokkal gyorsabbá válik, csökkentve az emberi beavatkozás szükségességét. Így egyrészt kevesebb munkaerőre van szükség, ami a cég költségeit is csökkenti, másrészt minimalizálja a hibalehetőségeket.

A gépek rövid idő alatt nagy mennyiségű termék becsomagolására képesek. A csomagolási feladatokat pontosan és következetesen hajtják végre, ugyanakkor a stretchfóliából is csak a szükséges mennyiséget használják fel.

A körpályás csomagológépek használatával tehát költséghatékonnyá teheted a vállalkozásod csomagolási feladatait.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...