Saját KB bal
Saját KB jobb

Miért számít az egyik legjobb választásnak a villanypásztor?

A villanypásztorról valószínűleg már szinte mindenki hallott, néhányan pedig már meg is tapasztalták a működésüket, természetesen csak merő kíváncsiságból vagy félresikerült fogadásból. Ez az eszköz kifejezetten hatékony megoldásnak számít számtalan területen, például az állattartás és mezőgazdaság esetében.

Milyen előnyei vannak a villanypásztornak?

Ha megnézzük a Vinex villanypásztor termékeit, akkor azt láthatjuk, hogy szinte bármilyen környezetben lehet őket használni, mindig az adott terület elvárásaihoz lehet alakítani a kerítést, és egy költséghatékony módszerről beszélünk, ha a hatékonyság által elért eredményeket nézzük.

Hogy mennyire univerzális? Nyugodtan használhatjuk erdősítések, erdőtelepítések, gyümölcsösök, szőlőültetvények, mezőgazdasági kultúrák, vadaskertek védelmén túl még a háziállatok és haszonállatok elkülönítésére is.

Megelőzhetjük ezzel a lopáskárt, a vadállatok okozta károkat, valamint megteremthetjük a korszerű állattartáshoz és legeltetéstechnikához szükséges feltételeket. Meglévő kerítésekhez is ajánlott használni, mivel kiegészítő védelemként is tökéletesen működik.

Az elektromos kerítés védelmet nyújt az udvarra, a kertre és a mezőgazdasági területekre leselkedő külső veszélyek ellen. Idetartozik például az az eset, mikor a közeli erdőből érkező vadállatok falatozni szeretnének a gyümölcsökből, termésből. A legnagyobb veszélyt ebben az esetben nemcsak a fogyasztás jelenti, hanem az is, hogy a közlekedés során rengeteg növényt taposnak le.

Saját háziállatainkkal “szemben” is használhatjuk. Ezt úgy kell érteni, hogy a kedvenc virágágyásunkat, kiskertünket vagy éppen a kerti tavat körbevehetjük villanypásztorral, hogy ne kalandozzon ott a kutya vagy más kisállat.

Nem kell aggódni az állatok testi épsége miatt

A villanypásztorokról fontos tudni, hogy semmilyen maradandó sérülést nem okoznak az állatoknak, függetlenül attól, hogy háziállatról, vadról vagy haszonállatról van szó. Az elektromos kerítés célja az elrettentés, ezt pedig úgy teszi meg, hogy ha valami (vagy valaki) hozzáér, akkor egy kellemetlen, megrázó élményben lesz része. 

Tulajdonképpen elveszi az állat kedvét attól, hogy a ki- vagy éppen bejutással még egyszer próbálkozzon. Gyenge ahhoz, hogy sérülést okozzon, de elég erős ahhoz, hogy ne csak csiklandozzon.

A villanypásztor telepítést meg kell tervezni

Mérettől függetlenül lehet alkalmazni akármilyen nagy területen, így erdősítések és mezőgazdasági kultúrák esetében is, de akár a kertbe is rakhatunk pár méternyit. Ahhoz, hogy a megfelelő rendszert építsük ki, mindenképpen konzultáljunk szakemberrel, hogy az elérhető legmegbízhatóbb eszközöket szerezzük be.

A telepítés egyébként gyerekjáték, néhány esetben elég csak egy útmutató és saját kezűleg megoldhatjuk otthon. Nagyobb terület lefedése során azonban mindenképpen konzultáljunk szakértővel, hogy milyen módszert ajánl, és azt hogyan kell kivitelezni.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...