Saját KB bal
Saját KB jobb

Derítsük ki, hogy illik-e hozzánk a fuvarozás, szállítás világa

Izgalmas és dinamikus karrierlehetőségekkel van tele a fuvarozás, szállítás világa, így ebben a cikkben utánajárunk, kinek valók ezek a poziciók, és milyen kihívások, előnyök várnak a sofőrökre ebben a munkakörben.

Folyamatosan fejlődő és új embereket kereső iparág a szállítás, fuvarozás, logisztika területe, ezért érdemes számításba venni, hogy illik-e a jelentkezőhöz ez az iparág vagy sem. A következőkben erről lesz szó, addig is az alábbi Website a területhez kapcsolódó álláslehetőségeket sorjázza, melyek között bátran lehet keresgélni.

Kihez illik ez a terület?

  • Az utazás szerelmeseihez teljesen illik a sofőrködés, szállítás területe, hiszen pozíciótól és a vállalkozás kapcsolataitól függően számos úti célra eljuthat az ember, különböző városok vagy akár országok között is ingázhat. Így bejárhat változatos tájakat, megismerheti a szomszédos vagy akár messzebb élő társadalmak kultúráját, fejlesztheti tudását.
  • A vezetés imádóihoz is mindenképp passzolnak ezek a fajta pozíciók, sőt, a vezetés szeretete szinte kritérium, elvárás. Hiszen ha valaki nem igazán szeret volán mögé ülni, miért is választana ilyen karriert magának? 
  • A függetlenségre vágyóknak is jó lehetőségekkel kecsegtet, hiszen a sofőrök gyakran önállóan dolgoznak, kevés a közvetlen felügyeletük. Lehetőséget kapnak így arra, hogy saját tempójukban dolgozhassanak, ugyanakkor fontos, hogy betartsák a keretterveket, a határidőket. Hiszen rajtuk áll vagy bukik a logisztikai láncok olajozott működése.
  • A sofőrködés sokszor rugalmas munkaidőt kínál, így személyes elfoglaltságaikat ezekhez tudják igazítani. Munkatípustól, cégtől függően van, hogy csak hétköznap kell munkába állni, van, aki pedig a blokkokban való dolgozást részesíti előnyben. Ezek közül a jelentkező szabadon választhat saját preferenciáit figyelembe véve.
  • Azokhoz, akik szeretnek embereket megismerni, különböző életekbe betekinteni, kapcsolatokat építeni, hiszen ebből sincs hiány.

A fuvarozás előnyei

Mivel gyorsan fejlődő ágazat, így versenyképes jövedelemre számíthat az ember, olyan munkára, mely felelősségre és önállóságra tanít. Változatosságot és kihívásokat állít a munkavállaló elé, ezáltal személyisége is fejlődni fog.

Milyen hátrányokat, kihívásokat érdemes számításba venni?

Bár a fentiek pozitív jellemzők, vannak, akik életében negatívumként csapódhatnak le. Így például nem mindenki örül a hétvégi munkavégzésnek és annak, hogy sok időt kell egyedül tölteni a vezetőfülkében. Aki nem képes hosszú távú, feszült koncentrációra, az is nehézségként élheti meg ezt a szakmát. Ha valaki utazni is társaságban szeret, hátrányosnak élheti meg, hogy fuvarozáskor mindezt egyedül teszi. A függés a piaci változásoktól is hátrányként értékelhető, hiszen a váratlan üzemanyagárak, a szabályokban történő változások és az ügyfelek igényei befolyásolhatják, mennyi munka érkezik – ez pedig a jövedelemre van hatással.

Vágjunk bele még ma a fuvarozásba, és fejlesszük általa önmagunkat!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...