Saját KB bal
Saját KB jobb

Mire is jók a homlokzati állványok?

Sokszor vagy függőleges felületeken vagy az átlagostól eltérő magasságokban kell valami munkafolyamatot elvégezni: javítani vagy szerelni. Ilyenkor gyakran nem elég a létra, hanem sokkal célszerűbb homlokzati állványt használni. Te tudod, hogy mire is valók a homlokzati állványok?

Miért hasznosak a homlokzati állványok?

Biztos, hogy a JOSZERSZAM.com állványainak kínálatában beszerezheted az adott munkavégzéshez leginkább megfelelő eszközöket. Hiszen nem mindegy, hogy pontosan milyen támogatást kapsz akkor, amikor magasban kell munkát végezni. Az állványok a magasba emelnek, és az egész munkafolyamat során biztonságosabbá és hatékonyabbá teszik a folyamatokat. Az építőiparban használják ezeket építésnél, karbantartások során és javítási feladatokhoz.

A leggyakrabban acélból vagy alumíniumból készítik az állványokat, de bambusz alapanyaggal is találkozhatsz. Tartós és stabil szerkezetek ezek, amelyek mégis általában meglepően könnyen mozgathatók. Moduláris elemekből állítják össze a legtöbbet, emiatt a legkülönfélébb formákhoz is könnyedén hozzáidomíthatók.

Az állványzatok típusai

Többféle homlokzati állványtípust is meg lehet különböztetni. A moduláris fajtákat könnyen és gyorsan össze lehet szerelni és könnyedén el is lehet bontani, ha már nincs rájuk szükség. Ma ezeket tartják a legmodernebbeknek. Mivel rendkívül könnyű elemekből állíthatók össze és egyszerű és gyors velük dolgozni, emellett a szállításuk is sokkal könnyebben és gazdaságosabban megoldható, a munkaköltségek is ideálisabbak ezekkel.

Az előregyártott keretes állványzat is nagyon elterjedt típus. Itt hegesztett keretekből készül az alap, ezeket átlós, horizontális és vertikális korlátokkal, rudakkal erősítik meg. A nagyobb építkezéseken főleg ezeket láthatod. Az ilyen állványok mérete jelentős mértékben megnövelhető, ha újabb és újabb elemeket építenek hozzá, mert nagyobb munkaszélességre és munkamagasságra van szükség. Ám ezt a típust nem lehet az előbbihez hasonló rugalmassággal használni, bonyolultabb formákhoz nehéz hozzáigazítani.

Létezik még a Tube and Coupler állványzattípus, azaz a rúd és összekötő állványzat. Itt csövekből és csatlakoztató elemekből alakíthatók ki a szerkezetek. Nagyon nagy előnye ezeknek, hogy a vízszintes csöveket a járólapokkal lényegében bármilyen magasságban és távolságban el lehet helyezni. Ám érteni kell a szerkezet precíz összeszereléséhez, ami így elég sokáig is eltarthat. Nagyon sokféle alakzathoz képezhető vele állványzat. Ott ideális a használata, ahol nagy kialakítási szabadságra és kreatív megoldásokra van szükség.

Biztonságos

A JOSZERSZAM.com állványainak elemei nagyon stabilak és megbízhatóak. A munkavégzés ezekkel és ezeken nagyon biztonságos. Alkalmazásuk hatékonyan megakadályozhatja a balesetveszélyes helyzeteket. Találd meg te is a neked megfelelőt!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...