Saját KB bal
Saját KB jobb

Okos mobiljegy telefonnal, de mégis hogyan?

Manapság már az okostelefonokat rengeteg funkcióval felruházhatjuk. Egyre kevesebbet használjuk őket eredeti céljukra, a telefonálásra. Ma már filmet nézünk rajta, híreket olvasunk, játszunk, szórakozunk, csekkeket fizetünk be, és már mobiljegyet is vásárolhatunk a segítségével. Ehhez elég a megfelelő applikáció letöltése, és máris kényelmesebbek lesznek a mindennapok.

Egyáltalán miért használjunk inkább mobilalkalmazást?

Egy ilyen appot ma már könnyedén találhatunk az AppStore-ban vagy a Google Play áruházban. Ilyen például a VoxPay mobilapplikáció is, amelyet egyszerűen használhatunk itthon is. A telefonos alkalmazások sokkal gyorsabbak, mint a hagyományos módszerek. Többé nem kell aggódnunk a sorban állás miatt, és az egész folyamat sokkal gördülékenyebb lesz.

Például akár előző este is megvásárolhatjuk a szükséges tömegközlekedési jegyeket, és megtervezhetjük az egész utat. Nem kell egyedül keresgélni, hol lehet jegyet venni. Mindig megéri a rendelkezésre álló legjobb és leghatékonyabb megoldást választani, beleértve ezeket az alkalmazásokat is.

Nemcsak magánszemélyek, de cégek is nyugodtan választhatják az applikációkat

Ezeknek az alkalmazásoknak (például az említett VoxPaynek) az egyik legnagyobb előnye, hogy nincs külön szerződés, vagy potenciálisan hosszadalmas regisztrációs folyamat. A teljes felület átlátható, gyors és könnyen használható.

Emellett kedvezményes és ingyenes kényelmi, valamint kezelési funkciókat is találhatunk. A teljes ügyintézés online megoldható, és gyorsan bevihetők a cég számlaadatai, valamint a járművel kapcsolatos információk, felhasználói adatok. A rendszer teljes mértékben automatizálja az adminisztrációhoz szükséges feladatokat.

Az eddig megvásárolt szolgáltatásokat minden esetben rögzíti a felület, így ha ellenőrizni szeretnénk a díjakat, bármikor utánanézhetünk a különböző jelentéseknek, tranzakcióknak.

Mire van szükség ahhoz, hogy tudjunk mobiljegyet vásárolni az okostelefonunkon?

Az első lépés egy olyan alkalmazás beszerzése, amely lehetővé teszi a mobiljegyek vásárlását. A letöltés és telepítés után a következő lépés a regisztráció. Ezzel kapcsolatban háromféle lehetőség van: regisztrálhatunk egy e-mail cím segítségével, vagy bejelentkezhetünk a Facebook- vagy Google-fiókunkkal. Ha ez megtörtént, akkor a felületre kerülünk.

A megfelelő használathoz természetesen szükségünk lesz internetkapcsolatra és a fiókunkhoz kapcsolódó bankkártyára, de bármikor választhatjuk azt is, hogy feltöltjük az egyenlegünket, és azt használjuk. Ezekben az alkalmazásokban többféle szolgáltatást is találhatunk, így attól függően, hogy mit használunk, meg kell adni még az autó rendszámát és a mobiltelefonszámunkat is.

A három fő szolgáltatás a parkolás, a tömegközlekedési mobiljegyek és az autópálya-matricák. Ha még nem tettük, ideje kipróbálni a mobiljegyeket!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...