Saját KB bal
Saját KB jobb

Vissza a 80-as évekbe: a retró újra menő!

A retró órák divatja ma is tombol, és ebben nem az a csoda, hogy azok az emberek hordják, akik anno is megvásárolták ezeket a darabokat, hanem az, hogy a fiatal felnőtt és a tinédzser korosztály is előszeretettel viseli őket. 

A 80-as évek divatja ma is nagyon trendi, és egyre több területen gyűrűzik be a divatba: nézzük csak meg a farmereket, a bő pulóvereket és természetesen a retró órákat, melyből a Casio is számos modellt mentett át napjainkra.

Milyen órák hódítottak a 80-as években?

Ebben az időben a legmenőbb órákat “nyugatról”, vagyis Bécsből hozták az emberek, azonban ezeket a modelleket ma már az Órashop.hu Casio kategóriájából könnyedén megrendelhetjük. Az akkori Casio modellek közül a legnépszerűbb az ezüst vagy arany színű fémszíjas kvarcóra, valamint a műanyagból készült fekete kvarcóra volt, és természetesen nem hagyhatjuk ki a teljes billentyűzettel rendelkező számológépes vekkert sem.

A női változatok a sokféle színről voltak felismerhetők: választhattunk kéket, fehéret, pirosat, de kapós volt a rózsaszín verzió is.

A divat körforgása

A divat egyik legismertebb tényezője az, hogy mindig visszatér valami a múltból, és amit évekig vagy évtizedekig cikinek gondoltunk, az lesz a legfelkapottabb. Gondoljunk csak a bőszárú farmerekre, amik pár éve még közröhej tárgyát képezték, ma pedig minden fiatal ebben pózol. Ilyen kategória a napszemüveg, az ékszerek és az óra is, hiszen ezekben is előszeretettel nyúlnak vissza a divattervezők a régi, jól bevált darabokhoz, és helyezik újra előtérbe őket.

Hogyan néz ki a Casio retró karóra?

A legelterjedtebbek a nemesacél szíjjal készült modellek, de találhatsz műanyag-, szilikon- vagy textilszíjas kivitelt is. A szerkezet természetesen ma is a japán Miyota, kvarc működtetésű, az időt pedig digitálisan jelzik ki.

A legtöbb modellen dátumkijelzés is van, valamint stopper funkcióra is képesek, a sötétben pedig a számlap megvilágítása segíti az idő leolvasását.

A számlapot rengeteg színben megtalálod ugyanúgy, mint a tokot, így mindenki kiválaszthatja azokat a színeket és formákat, amelyek a stílusához a leginkább illenek. A legtöbb retró példány 30M/3ATM vízállósággal rendelkezik, mely a ráfröccsenő víz ellen véd. Ez azt jelenti, hogy nyugodtan megmoshatod a kezedet, lemoshatod benne az autódat, valamint az esővíztől sem lesz baja, azonban zuhanyzáshoz, úszáshoz már le kell venned.

A tok alakja is nagyon változatos: lehet kerek, szögletes, ovális, így tényleg csak az egyéni ízlés szab határt a választásodnak. Ezek az órák tartósak, megbízhatóak, és amikor lemerül bennük az elem, akkor vidd el egy elemcserére az órásmesterhez, ezután pedig nyugodtan újra használhatod. Kiváló minőségűek, ezért hosszú évtizedekig pontosan és gond nélkül fognak téged szolgálni.

Ez az óratípus a 80-as éveket idézi fel annak, akinek ebben az időből vannak emlékei, azonban a később született korosztály is előszeretettel viseli. A Casio nem egy divatmárka, a gyártó hatalmas múlttal rendelkezik, és kiváló japán minőséget állít elő, ezért mindenképpen érdemes termékeit megvásárolni.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...