Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan tökéletesítheted a számfestő technikádat?

Mivel a számfestés az utóbbi időben rendkívüli népszerűségre tett szert, ezért valószínűleg már te is kipróbáltad korábban. Reméljük, hogy élvezted ennek az új készségnek az elsajátítását, és biztosak vagyunk benne, hogy néhány nagyszerű alkotást is fel tudsz már mutatni.

De valószínűleg azért kattintottál erre a cikkre, hogy tovább tudd tökéletesíteni a számfestő technikádat, amelyhez a mai cikkünkben megosztunk néhány tippet és trükköt.

A legfontosabb a minőségi készlet

Ahhoz, hogy a végeredménnyel elégedett legyél, elengedhetetlen a minőségi ecsetet, festéket és vásznat tartalmazó számfestő készletet megrendelni a Kreactivity Webáruházból például. Akár egy cuki állatot, akár egy absztrakt képet vagy egy részletgazdag tájképet festenél meg, a kínálatukban biztosan rálelsz majd arra az egyre, ami számodra szimpatikus.

A mi választásunk a Marilyn Monroe vakrámára feszített számfestő készletükre esett, mivel a portréfestés közel áll a szívünkhöz, holott tudjuk, hogy ez az egyik legnehezebb műfaja a festésnek. De mégis van valami nagyszerű abban, hogy megragadhatod az emberek belső lényét és az érzelmeiket.

1. Ne spórolj a festék felvitelével!

A legtöbben, köztük mi is, azzal követtük el a legnagyobb hibát, hogy próbáltunk minél jobban spórolni a festékkel. Utólag visszagondolva azonban bánjuk már a dolgot, mivel ennek köszönhetően a festmény egyes részei csíkosak és áttetszőek maradtak. Ezért az első tanácsunk mindenképpen az, hogy nyugodtan vigyél fel több réteg festéket is. A webáruház a készletben több, mint elegendő mennyiséget biztosít belőle a munkához.

2. Először a hátteret fesd meg!

Bár nem létezik egzakt szabály arra vonatkozólag, hogy milyen sorrendben kell megfesteni a képet, de mi mégis azt javasoljuk, hogy kezdj a háttérrel, és csak utána térj az apróbb részletekre. Ez a módszer nagyban segített nekünk abban, hogy ne adjuk fel, és egy kis gyakorlatot szerezzük a pepecselősebb részekhez.

3. Ne riadj vissza színek keverésétől!

A következő hiba, amit elkövettünk, hogy a különböző színű sávok közötti vonalakat markánsan hagytuk, így egyáltalán nem lett természetes a kép. Ezt a bakit úgy tudod elkerülni, ha a két szín találkozási pontja mentén kicsi és lassú ecsetvonásokkal haladsz végig.

4. Egyes esetekben szükség lehet a festék felhigítására

Ha első ránézésre a készlethez mellékelt festéket túlságosan sűrűnek találod, akkor feltétlenül higítsd fel némi vízzel. Így egyrészt több festéked lesz majd a munkához, másrészt pedig szuper hatásokat érhetsz el a festményen.

5. Nyugodtan hozzáadhatsz személyes vonásokat is a festményhez

Ha már magabiztosabbnak érzed magad a színválasztás terén, akkor nincs kizárva az sem, hogy eltérj a megadott utasításoktól, és te magad válaszd ki a különböző részek árnyalatait. Sőt még akár egy általad megfestett egyedi részletet is nyugodtan elhelyezhetsz a képen. Mi például Marilyn nyakába egy gyöngysort festettünk.

A fenti tippek és trükkök segítségével a legközelebb már sokkal biztosabb kézzel fogsz neki a számfestésnek.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...