Saját KB bal
Saját KB jobb

A szárítógép használatának előnyei

A szárítógépek alkalmazása rendkívül népszerű, s ez nem is véletlen. Az energiatakarékosság napjainkban kulcskérdés, ami az ingatlanok szigetelésével, valamint a modern nyílászárók felszerelésével jár együtt. Azonban a nem megfelelő szellőztetés mellett ezek a páratartalmat is megemelik otthonainkban.

Miért hasznos ilyenkor a szárítógép?

A Márkabolt.hu-nál elérhető Electrolux szárítógépek segítségével mi sem egyszerűbb, mint orvosolni ezt a problémát. Ugyanis segítenek mentesülni az egyik legnagyobb párát okozó tevékenységtől, mégpedig a teregetéssel megvalósuló ruhaszárítástól. Mit is jelent ez pontosan?

Mi okoz magas páratartalmat az otthonunkban?

Az egyik válasz erre persze az, hogy egyrészt mi magunk, hiszen azáltal, hogy jelen vagyunk az épületben, máris növeltük a pára mértékét. Ez azonban még nem vezetne problémához, sőt! Ha eleget az ingatlanban tartózkodnánk, nyilvánvalóan jóval egyszerűbb lenne olyan rendszerességgel megvalósítani a szelőztetés feladatát, hogy a légcserével megszabadulhassunk a problémás nedvességtől.

Sokkal inkább fontos a szerepe azoknak a tevékenységeknek, amelyekkel növeljük a nedvesség mértékét. Ilyenek például a főzés, ami során rengeteg gőz képződik, valamint a fürdés, illetve zuhanyzás is. Minél többen élnek egy ingatlanban, annál több ilyen tevékenységgel kell számolni.

A legerősebb páraképző azonban a ruhák mosásával járó teregetés, valamint a hosszan elhúzódó száradás folyamata, hiszen így tartósan rengeteg nedvesség kerül a levegőbe. Amennyiben teregetés helyett szárítógépet alkalmazunk, máris nagyon sokat tettünk ebből a szempontból.

De miért olyan nagy baj a túl sok pára?

Ha a levegőben nagyon magas a pára mennyisége, akkor az előbb vagy utóbb le fog csapódni a különböző felületeken. Ez azonban sajnos kedvez a penészgombák elszaporodásának, ami viszont nem csupán esztétikailag kedvezőtlen számunkra. A kellemetlen szag mellett ugyanis a belélegzett penész komoly problémát okozhat az egészségünket tekintve is.

Mit kínál a szárítógép?

A téli időszakban lehetővé teszi, hogy a nedves ruhákból mindössze 10%-nyi pára szabaduljon fel, így jelentős mértékben tehermentesíti a környezetet. A hőszivattyús modellek pedig kiemelten alacsony hőmérséklet alkalmazása mellett képesek hatékonyan elvégezni a feladatukat. Ezzel vigyáznak arra, hogy a ruhák hosszan megőrizhessék eredeti szépségüket.

Kerüljük el a felesleges párásodást otthonainkban, s éljünk a modern innovációk nyújtotta előnyökkel. A modern szárítógépekben szépen, gyűrődésmentesen száradnak be kedvenc darabjaink, s végeredményben elkerülhetővé válik a páramentesítő berendezések folyamatos használata, hiszen nem kell többé a penész megjelenésétől tartanunk. Ráadásul ezáltal még energiát is spórolhatunk, csökkentve a rezsivel összefüggő kiadásainkat.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...