Saját KB bal
Saját KB jobb

Miért érdemes méretre igazított, kész öltönyt vásárolni a szabótól?

Az öltöny a férfi ruhatárában egy alapvető ruhadarab. Bármikor szükség lehet rá, még akkor is, ha nem kell nap mint nap hordani. Ha pedig ráadásul még munkaruhaként is funkcionál, akkor mindenképpen többfélére van szükség.

Igazán kényelmes öltönyt azonban nehéz vásárolni, hiszen vagy az anyag nem megfelelő minőségű, vagy a varrás hagy kívánnivalót maga után, de a konfekciómérettel szinte minden esetben meggyűlik a baj.

Hogyan érdemes öltönyt választani?

Akár alkalmi öltönyt keresel, akár pedig a munkádhoz van szükséged egy újabb darabra, a The Suit Company férfi szabóság Budapest belvárosában azt ajánlja, hogy hosszas keresgélés és próbálgatás helyett válassz kész öltönyt a szabónál. Ennek ugyanis számtalan előnye van az üzletekben kapható ruhákkal szemben.

A konfekció minőségi hátrányai

Ezeket a ruhákat nagyrészt futószalagon, költséghatékonyságra törekedve gyártják jóval kevesebb munkafolyamatból mint egy egyedileg készített öltöny. De nem csak a figyelem és a beletett munkaórák számában van különbség hanem a felhasznált “köztes” anyagok minőségében is és a gyártástechnológiában. (pl. Ragasztás)

Néhány szó a méretproblémákról

A konfekcióméret is egy olyan dolog, ami miatt szinte biztos, hogy nem fog tökéletesen állni az új öltöny, mivel a gyártás során a gyártó kénytelen egy átlagos méretezést figyelembe venni és az egyedi sajátosságok teljesen kiesnek a számításból.

Sokan próbálkoznak azzal, hogy eltérő méretű nadrágot és zakót választanak, ezzel kompenzálják a test arányait. Ez átmeneti megoldásnak megfelelő, azonban ez nem tudja teljesen elfedni a különbségeket.

Ha konditerembe jársz, és kidolgozott felsőtesttel rendelkezel, akkor szinte biztos, hogy széles a vállad. Ha felveszel egy konfekciózakót, akkor kénytelen leszel nagyobb méretet vásárolni, ezáltal viszont a hasadnál túl bő lesz, és nem követi a tested vonalait még egy slim fit változat sem.

Ha hasra hízol, akkor szintén nagyobb méretű zakóra van szükséged, azonban ebben az esetben pedig a válladon lesz túl nagy a ruha, és le fog lógni a varrás.

A szabónál készült kész öltöny

Nem probléma, ha nem állsz még készen a bespoke-ra, vagyis a teljesen egyedi öltönyre, ugyanis létezik a semi-bespoke öltönyt ami sok tekintetben egyezik a bepoke öltönnyel. 

A szabónál készült kész öltöny anyag- és varrás minőségében teljesen megbízhatsz, és próba után 4 héten belül  viheted el új ruhádat. Természetesen frissen gőzölve és vasalva kapod meg, így semmi akadálya annak, hogy azonnal használatba is vedd.

Esküvői vagy üzleti öltöny esetében is keresd fel a szabót, és válogass az előre elkészített széles méret és fazon választékból, melyet a szakemberek azonnal rád szabnak, így már viselheted is komfortos új szerzeményedet.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...