Saját KB bal
Saját KB jobb

Testápolási tippek férfiaknak

A száraz bőr szereti gyakran felütni a fejét, különösen akkor, amikor a hőmérséklet odakint csökkenni kezd. De ahelyett, hogy megadnád magad azoknak az ilyenkor megjelenő foltoknak, amelyek úgy néznek, mint, ha csiszolópapírral estél volna neki a kezednek, itt az ideje, hogy a bőrödet olyan kezelésben részesítsd egy kiváló testápoló segítségével, amilyet megérdemel.

A lehetőségek tárháza kimeríthetlen, amit például a DOUGLAS férfi testápolás termékkategóriájában fellelhető választék is ékesen bizonyít. De megtalálni azt az egyet, amely valóban jól beszívódik, és nem zsíros végeredményhez vezet, sokszor nehéz feladat. Mi azonban most szeretnénk neked ebben segíteni.

Hogyan választhatod ki a legjobb testápolót?

Az igényeidnek legjobban megfelelő testápoló kiválasztásához vedd figyelembe a bőrtípusodat! Ha azon szerencsések közé tartozol, akiknek normál bőre van, akkor bármilyen hagyományos, neked tetsző illatú testápolót választhatsz. 

Száraz bőr esetén viszont extra hidratálásra van szükséged, hogy pótold azokat az olajokat, amelyeket a szervezeted önmagában nem képes előállítani. Keress olyan intenzív krémeket, amelyek olajok és vajak keverékét, valamint szilikont vagy lanolint tartalmaznak, hogy hidratálják a bőrt, és védőréteget képezzenek a későbbi kiszáradás elkerülése érdekében! 

A zsíros bőrre ideális testápoló kiválasztása sem egy könnyű feladat, mivel ebben az esetben olyan termékre van szükség, amely anélkül hidratál, hogy eltömítené a pórusaidat. lyen esetben a glicerinnel és hialuronsavval készült, nem komedogén testápolók és balzsamok bizonyulnak nagyszerű választásnak. 

Végül pedig, ha érzékeny bőröd van, akkor érdemes az aloe verát, kamillát és E-vitamint tartalmazó testápolókat előnyben részesítened, mivel ezek segíthetnek csökkenteni a gyulladást, és megnyugtatják a bőrödet kipirosodás esetén. Fontos azonban, hogy mielőtt bármilyen hidratáló terméket is elkezdenél használni, konzultálj az orvosoddal vagy a bőrgyógyászoddal!

Jöjjön néhány tipp annak biztosítására, hogy megfelelően alkalmazd a testápolódat!

Az egyik ok, amiért a férfiak többsége kerüli a testápolók használatát, az az, hogy a legtöbb krém “csapdába esik” a testszőrzetben. Ezt a kellemetlenséget azonban könnyedén elkerülheted, ha egy krém állagú, de olaj alapú formulát választasz, amelyet az extra szőrös területeken érdemes a tenyered helyett az ujjbegyed segítségével bemasszírozni.

Egyébként ahhoz, hogy a választott testápolódat hatásosan tudd felvinni, érdemes előtte egy langyos zuhanyt venni, és törölközővel enyhén megszárítani a bőrödet anélkül, hogy dörzsölnéd. 

Ezután nyomd a krémet a kezedbe, majd kezd el finom eloszlatni. Ilyenkor semmiképpen se hagyd figyelmen kívül a “kevesebb néha több” elvet! Kezdd kis mennyiségekkel, és szükség szerint vidd fel újra a nap folyamán! 

Továbbá fontos, hogy ne hagyd ki a lábaidat és a kezeidet sem! Ezeknek a testrészeknek a rendszeres ápolásával ugyanis megelőzhető a repedések kialakulása, aminek nyáron biztosan örülni fogsz majd.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...