Saját KB bal
Saját KB jobb

Így szúrhatod ki a hamisítványokat!

Mielőtt cipővásárlásba kezdesz, mindenképpen érdemes elolvasnod ezt az írásunkat. Mindig nehéz helyzetben van az, aki újonnan szeretne minőségi sneakert beszerezni, hiszen manapság egyre több a hamisítvány. Főként akkor kellemetlen ez, ha az áhított surranó limitált kiadásban jelenik meg. A legtöbb esetben a különféle weboldalakon, közösségi médiában találhatod meg álmaid cipőjét, azonban megtalálni már nehezebb kérdés. 

Mit tehetsz annak érdekében, hogy kiszűrd a hamisítványokat?

Mielőtt beszereznéd a legújabb modellt, mindenképpen tájékozódj, kérj segítséget, nézd meg a videókat és ajánlókat. Mindig legyél körültekintő, ha drágább és minőségi, márkás darabot szeretnél a magadénak tudni. Szerencsére a True to Sole egyedi sneakerjeit a polcokra kerülés előtt alapos vizsgálatnak teszik ki, így ezekben a lábbelikben garantáltan megbízhatsz. A limitált sneakerek piacán a magyar online webshop az, ahol biztosan eredeti surranót vásárolhatsz meg. 

Viszont még mindig ott van a kérdés, hogyan tudod kiszűrni a hamisítványokat? Vizsgáld meg alaposan az adott darabot, figyelj minden apró részletre, ami gyanús lehet. 

  • A doboz kinézete

Az első, ami szembetűnő lehet, az a doboz, tehát a csomagolás. Erről ugyanis már messziről kiszúrhatod, ha az adott cipő nem valódi, hiszen egy túlzottan gyűrött és szakadt darab biztosan nem az adott márka gyártósoráról érkezett a boltokba. Persze előfordulhat, hogy rendelted az adott csukát, szállítás során pedig könnyen sérülhet a csomagolás, azonban még így sem indokolt egy-egy nagyobb szakadás vagy horpadás. Mindig gyanakodj, ha ilyennel találkozol. 

Fontos tehát, hogy odafigyelj a kartonpapír anyagára, illetve a nyomtatott felületek színére és minőségére. Mielőtt kézhez veszed, ellenőrizz le minden apróságot és inkább küldd vissza (persze csak ha tudod), ha valamit gyanúsnak tartasz.

  • A cipő formája és az anyaghasználat

Egyre jobbak a hamisítványok, így az eredetihez képest látszólag igen hasonló darabokat sikerült létrehozni. Pár alig észrevehető, azonban lényeges eltérés minden másolaton látható. Mivel magas példányszámban gyártják őket, így szinte esélytelen, hogy minden a helyén legyen.

A színek és a forma szintén árulkodó lehet, így érdemes összehasonlítani az eredeti modellről készült videóval vagy képekkel, így láthatod, ha árnyalatban vagy kivitelben eltérnek egymástól. Persze ez nem jelenti azonnal azt, hogy hamisítványról van szó, sokszor ugyanis a képernyő nem teljesen adja vissza az eredeti színeket. Ezzel együtt az anyagot sem árt ellenőrizni, hiszen a hamisítványok legtöbb esetben fényesebbek és vékonyabbak, sokszor igen kemények, szemben az eredeti modellekkel. Szemet szúrhat többek között a szövés mintázata, illetve az illesztések varrása. 

Ha biztos akarsz abban lenni, hogy mit vásárolsz meg, akkor bízd profira a választást. A True to Sole budapesti üzletében garantáltan eredeti sneakereket találsz, így biztosan elkerülhetee a hamisítványokat.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...