Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan válasszuk ki konyhánk színeit?

A konyha talán az egyik legneutrálisabb tér minden otthonban. A fehér vagy faszekrények és az egyszerű munkalapok kellemessé, letisztulttá varázsolják a helyiséget, azonban egy elegáns és stílusos konyhába érdemes némi színt is vinni!

Hogyan álljunk neki a konyhatervezésnek?

Megvan az oka annak, hogy miért érdemes a konyhai színvilág kiválasztásakor elsőként a szekrényeket figyelembe venni. Attól függően, hogy milyen anyagokat használunk, a konyhaszekrények általában a felújítási költségvetés felét ölelik fel. Emellett a vizuális tér körülbelül 40%-át foglalják el, ezért érdemes a választott konyhai szekrényeket a jövőbeni színválasztás kiinduló alapjaként venni.

Nézz körül a KonyhaMax.hu széles konyhabútor kínálatában, és válaszd ki az ízlésednek leginkább megfelelő berendezést, hogy megvalósíthasd álomkonyhád!

Konyhai berendezések

A beépített konyhai berendezések valószínűleg a választott szekrényajtó mögé kerülnek, ezért színválasztásuk nem okoz komoly fejtörést. Ha azonban nem beépített készüléket választunk, érdemes mérlegelni, hogy a készülék előlapja hogyan illeszkedik a többi szekrényhez. 

Ami a készülékeket illeti, a hűtőszekrény, a mosogatógép és a mosogató lesz a legnagyobb hatással a konyha színsémájára. Ha azt szeretnénk, hogy a készülékek belesimuljanak a szekrények stílusába, érdemes azok színsémájához illeszkedő készülékeket választani. 

Jó ötlet lehet például a fehér elektronikai cikkeket fehér vagy világosszürke szekrényekkel párosítani. A rozsdamentes acél készülékek pedig jól passzolnak a barna és a szürke árnyalatokhoz, valamint az élénk színekhez. 

Padló és csempe

Gyakran otthonunk szomszédos helyiségei határozzák meg a konyha padlójának színét és anyagát. Ellenkező esetben nehéz lehet látatlanban eldönteni, hogy mi működik és mi nem. Fontos tehát, hogy a konyhai padló színe jól illeszkedjen az összes eddig kiválasztott elemhez.

Először érdemes az anyagot meghatározni, mely közül a keményfa, a csempe és a laminált padló mind népszerű választás. Alapvető szabály, hogy válasszunk egy második domináns színt is a konyhaszekrény árnyalatán kívül. Egy kiegészítő, mégis kontrasztos szín ugyanis remekül feldobhatja a konyhát. Az időtlen kombinációnak számító klasszikus fehér szekrények és meleg fa vagy laminált padló összessége igazán remek összhangot teremthet.

A konyhaszekrények kialakítása és a padló anyaga és megjelenése segíthet a csempe színének kiválasztásában is. Érdemes a választás során a harmoniára törekedni, hiszen a sok különböző anyag és árnyalat túl zajos összképet teremthet. Szükség esetén kérhetünk mintadarabot is, hogy lássuk, hogyan illeszkedne az adott csempe a már meglévő elemekhez.

Böngészd végig a KonyhaMax.hu honlapján elérhető nagyszerű konyhai elemeket, bútorokat és egyéb kiegészítőket is!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...