Saját KB bal
Saját KB jobb

A legjobb macskaeledel a szőrös barátunknak

Mindannyian azt akarjuk, hogy macskánk boldog és egészséges legyen, a tápláló, minőségi macskaeledel garantálása pedig az egyik módja ennek a biztosításának. 

De mivel a piacon sok fajta van, zavaró lehet a széles kínálat, és nehéz a döntés, hogy vajon melyik a megfelelő választás a mi szőrös kisbabánk számára. Egyáltalán mi is az a kiváló minőségű macskaeledel? A száraz vagy a nedves verzió a jobb választás?

Száraz macskaeledel

A ZebraPets.hu száraz macskaeledel kínálatában szereplő termékek igazán népszerűek, mert kényelmesen tárolhatók, és viszonylag költséghatékonyak is. A csirkehússal és lazaccal megtöltött Applaws Adult száraz macskaeledelük például igazán kielégítő választás bármely típusú macskának. 

Nedves macskaeledel

A nedves eledel segít megőrizni a macskák hidratáltságát, és nagyon sok macskafélének a kedvence az ízes aromájának és húsos állagának köszönhetően. 

A legtöbb állatorvos szerint hasznos lehet, ha a macskáknak már fiatal korban bevezetik a nedves eledelt, hogy csökkentsék a táplálék formáktól való idegenkedés kockázatát. Ily módon, ha a jövőben több vízre van szükségük, nagyobb valószínűséggel fogadják el a konzerv diétát. Különösen az idős macskák veseműködése károsodik gyakran, így a nedvesség hozzáadása az étrendjükhöz egyre fontosabbá válik.

Tökéletes tehát azoknak a macskáknak, akik zaklatottan esznek, növelniük kell a vízfogyasztásukat, vagy túl fiatalok ahhoz, hogy meg tudják rágni a száraz tápot.

Mivel etessük a macskánkat – száraz vagy nedves eledellel?

A száraztáp és a lágyabb nedves eledel közötti választás a macska ízlésétől függhet. Míg egyes macskák szívesen rágják az előbbit, az életkor előrehaladtával, a fogakkal kapcsolatos problémák arra késztethetik őket, hogy a lágyabb, nedves táplálékot válasszák inkább.

A legjobb macskaeledel a kedvencünk számára azonban a nedves és száraztáp keveréke is lehet, így élvezhetik mindkettő előnyeit. Míg a száraztáp segít megtisztítani a macska fogait a lepedéktől evés közben, a nedves eledel több ízt és további vizet biztosít számára. 

Mennyit kell adni neki?

Tekintsük meg a kiválasztott macskaeledel csomag hátulját, hogy megtaláljuk az etetési útmutatót, amely ideális adagokat ajánl a macskánk súlya alapján, de tanácsot kérhetünk az állatorvostól is.

Ha macskánk a nap folyamán többször szeretne enni, nem pedig kétszer, ne felejtsük el módosítani az adagok méretét, és minden étkezésnél kisebbek legyen az adagok. 

Hogyan válasszuk ki a legjobb macskaeledelt?

A legjobb macskaeledel a kedvencünk számára teljes és kiegyensúlyozott táplálékot biztosít az életkorának, súlyának, méretének és életmódjának megfelelően. 

A taurin egy olyan aminosav, amely főként állati fehérjékben található, és nélkülözhetetlen a macska látásához, szíve egészségéhez, emésztéséhez és még sok máshoz. Ezért fontos, hogy az eledel tartalmazza. Illetve még olyan kulcsfontosságú vitaminokat és ásványi anyagokat, mint az A- és B12-vitamin, cink és kalcium, hogy a cicánk boldog és egészséges legyen.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...