Saját KB bal
Saját KB jobb

Mely zöldségekkel növelhető a bőr napsugárzással szembeni védekezőképessége?

A változatos, kiegyensúlyozott étrend létfontosságú a megfelelő egészségi állapot, a jó közérzet és az állóképesség szinten tartásában. Emellett van lehetőségünk bizonyos „napfényvédő” zöldségekkel is támogatni szervezetünket, melyek segítenek a napfény hatásaival megküzdeni.

Erősítsük bőrünk védekezőképességét!

Egyes élelmiszerek, köztük a zöldségek számos fontos tápanyag forrásai, ezáltal támogathatjuk bőrünk természetes védekezőképességét. Ami még mellettük szól, hogy egyszerűen beiktathatók a napi étrendbe is. A bennük található antioxidánsok jótékony hatásai a bőrünkön is érvényesülnek. Miért ne vethetnénk be őket a napsugárzás elleni harcban, és a ráncok későbbi megjelenése érdekében? Többet nyerünk velük, mint hisszük! 

Gondoljunk csak bele, a kellemes, meleg napokon különösen jólesnek a saláták, a nyers zöldségek egyszerű nassolnivalóként is! A ragyogóbb, élettel teli bőrért megéri egy kicsit jobban odafigyelni a táplálkozásunkra. A bőrünk mellett az egész szervezetünkre kedvezően hatnak, az emésztőrendszerünknek is nagy szüksége van rostokra, másrészt a vitaminok és nyomelemek szintén elengedhetetlenek a szép bőr, az erős körmök és a fényes hajkorona meglétéhez.

“Napfényvédő” zöldségekkel a bőr természetes erejéért

A következő zöldségekben, mint a sárgarépa, édesburgonya és a leveles zöldek javában megtalálható egy fontos vegyület, méghozzá a béta-karotin. Ezt a szervezet A-vitaminná alakítva felhasználja a bőr egészségének megőrzése érdekében. A leveles zöldekben lutein és zeaxantin is megtalálható, melyek szintén fontos antioxidáns karotinoidok. 

Érdemes tehát fogyasztani ezeket a tápanyagban gazdag zöldségeket, így felvehetjük a harcot a ráncok ellen, és segíthetjük a napkárosodással szembeni védelmet is. Együnk több salátát, igyunk zöldségturmixot, és fogyasszunk olajos magvakat is, melyek még teljesebbé tehetik az étkezésünket!

A táplálkozás mellett más módokon is védenünk kell bőrünket! Bevethetünk természetes komponenseket tartalmazó napfényvédőket, melyek bőségesen tartalmaznak antioxidánsokat. A készítmények által kívülről is erősíthető a bőr védelme, a napsugárzás általi oxidatív stresszel szemben. A BIOLA natúr fényvédő termékeket beszerezhetjük a BIOLA Webshopon keresztül.

Természetes komponensű fényvédő krémek

Szerencsére válogathatunk a különböző erősségű fényvédő krémek közül, melyek mentesek az allergizáló összetevőktől, és bőrbarát, természetes komponenseket tartalmaznak. Ilyen például a BIOLA bíbor kasvirág fényvédője, amely SPF 25 faktoros védelemmel rendelkezik. A kakaóvajas Turmeric fényvédő krém viszont már SPF 40 faktoros, mely a napozáshoz kevésbé szokott bőrön is alkalmazható, testen és arcon egyaránt. Egy nagyon erős fényvédő krém, amely SPF 50-es védelmet biztosít, a BIOLA homoktövis fényvédő krém. Az antioxidánsok mellett bőrtápláló olajokban is gazdag, így használható fényérzékeny bőrön, és peelingezés után is kellően véd.

Élvezzük a természet erejét mind a natúr készítményekben, mind a tápláló zöldségekben, s közben barnuljunk okosan!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...