Saját KB bal
Saját KB jobb

Fonalak minden évszakra

Aki egy kicsit is otthonosan mozog a kötés-horgolás világában, annak nagy valószínűséggel már megvannak a kedvenc fonalmárkái. Azok a fonalak, amelyek színben, anyagban és minőségben is hozzák az elvárt színvonalat.

Az alábbi cikkben a Butika.hu segítségével bemutatjuk az egyik legismertebb kötőfonal márkát és megnézzük, milyen típusú fonalakkal találkozhatunk a márka vonatkozásában. 

A legismertebb cég eredete

Az egyik leghíresebb fonalgyártó cég a Tollegno, amely már több mint 100 éve látja el magas minőségű fonalakkal a kötni és horgolni vágyókat. A Tollegno cég termékei a Lana Gatto fonalak, amelyek a leggyakrabban használt alapanyagok a hobbi- és professzionális kötők-horgolók körében. 

A Lana Gatto termékek különlegessége a minőségi, mégis természetes anyagok használatában és a fejlett technológiák alkalmazásában keresendő. A gyártás során kiemelt figyelmet fordítanak az alapanyagok kiválasztására, feldolgozására és a minőség-ellenőrzésre is. Fontos megemlíteni, hogy a környezetvédelmi szempontokat is előtérbe helyezik a fonalak megalkotása során, igyekeznek úgy létrehozni őket, hogy a gyártás a lehető legkevésbé károsítsa a természetet. 

A Lana Gatto fonalak csoportosítása

A Lana Gatto termékeiből óriási választék érhető el a Butika.hu fonalainak kínálatában. A fonalak két nagy csoportra oszthatóak: az őszi/téli, valamint a tavaszi/nyári fonalakra. A nevükből következtetni lehet tulajdonságaikra is: a tavaszi/nyári termékek vékony, lenge darabok megalkotására alkalmasak, míg az őszi/téli kínálat a vastag, meleg téli ruházati cikkek, kellékek és kiegészítők elkészítését teszi lehetővé. A melegebb évszak fonalai alkalmasak horgolásra is. 

A fonalakat természetesen nem csupán a javasolt évszak különbözteti meg egymástól, hanem az összetételük, a súlyuk, a hosszuk is, ahogyan az is, hogy mekkora méretű tűvel érdemes velük dolgozni. A mintegy 36 típus közül mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt, hiszen színben és kialakításban is nagyon különbözőek. Ami azonban mindegyikben közös, az az utánozhatatlan Lana Gatto minőség.

A gyártó különféle fantázianevekkel látta el a fonalakat, amely nevek a színnel, a tapintással vagy extra tulajdonságokkal (csillámos szálak, flitter) harmonizálnak. Felfedezhetőek például a kínálatban a 2021-es őszi/téli kollekció “fűszeres” termékei, amelyek egy-egy ismert vagy éppen különleges fűszerről kapták a nevüket. Specialitásuk, hogy a fonalak épp olyan titokzatosak és sokoldalúak, mint a fűszerek. De megtalálhatóak az extra finom, puha kötőfonalak is, amelyekből hihetetlenül simogató darabok készíthetőek. Vannak továbbá valódi luxuscikkek is, amelyek extra összetevőket (például teveszőrt) is tartalmaznak. 

A Lana Gatto termékei a fonalak legkiemelkedőbb, leggyakrabban használt darabjai. Érdemes kipróbálni őket kezdőknek és haladóknak egyaránt!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...