Saját KB bal
Saját KB jobb

Milyen egy korszerű csörlő?

A csörlők évtizedek óta bevált megoldásnak számítanak az iparban és persze a lakossági felhasználásban is. Gondoljunk csak egy autómentésre, egy kidőlt fa elszállítására vagy éppen a vadászati, mezőgazdasági munkálatokra!

A csörlők fejlesztése természetesen nem állt meg: a gyártók napjainkban is folyamatosan innovációkkal rukkolnak elő. Lássuk tehát, milyen is egy igazán modern csörlő!

Profi csörlők a 21. században

A technika fejlődésével a csörlők egyre erősebbé és erősebbé váltak, vagyis egyre nagyobb súllyal képesek megbirkózni. A Maconwinch elektromos csörlői között például olyan modelleket is találhatunk, melyek akár 6 000 kg vonóerőt is képesek kifejteni. Egy ilyen géppel bármilyen munka könnyen elvégezhető.

Az erő ugyanakkor nem minden. Fontos az is, hogy a csörlő tartós és strapabíró legyen. A legújabb modellek ennek megfelelően ellenálló alumíniumból készülnek, illetve erős szintetikus kötéllel működnek.

Az erő tehát mindenképp kulcstényező, ugyanakkor a biztonság sem elhanyagolható szempont. Napjainkban a csörlőket már teljesen zárt fékrendszerrel készítik, amelyek a melegedésnek is tökéletesen ellenállnak. Egy ilyen fékrendszer a meghibásodások esélyét is jelentősen csökkenti.

Biztonság és kényelem

A csörlők mindenekelőtt munkaeszközök, vagyis lényeges, hogy mindenki biztonságosan üzemeltethesse őket. A vezérlés ennek megfelelően általában távirányítóval történik, és ma már egyáltalán nem ritkaság az IP-védelemmel ellátott csörlő sem.

A kényelmes használatról egyebek mellett a megnövelt sebesség, az automata fék, illetve a könnyű telepíthetőség gondoskodik.

A Maconwinch csörlők előnyei

A magyar Maconwinch cég a csörlőpiac egyik meghatározó szereplője. A vállalatnál mindig az innovációra törekednek, ezért aztán évről évre újabb megoldásokkal rukkolnak elő. Legújabb termékeik gyorsabbak és csendesebbek, erősebb fékrendszert tartalmaznak és a távtartó rudazat is strapabíróbb, mint korábban bármikor.

Ez azonban nem minden, hiszen a Maconwinch-nél az ügyfél-elégedettségre is nagy hangsúlyt fektetnek. Ennek keretében számos csörlőjükhöz biztosítanak tíz évnyi garanciát, illetve ingyenes karbantartást.

A cég termékei rendkívül megbízhatók. Amennyiben mégis probléma lépne fel, a helyszínre hívható SOS Assistance szervizszolgálat villámgyorsan orvosolja a problémát. A javítás idejére pedig cserecsörlőt biztosítanak a Maconwinch-nél.

Hol érdemes csörlőt használni?

  • Off-road versenyeken.
  • Mezőgazdaságban.
  • Vadgazdálkodásban.
  • Autómentésnél.
  • Terepjárók mentésénél.
  • Járműszállításnál.
  • Utak karbantartásánál.

A felsorolás persze közel sem teljes: csak rajtunk múlik, hogy milyen célra használjuk napjaink korszerű csörlőit. A Maconwinch-nél ezért egyedi igényekre is fel vannak készülve mind a tervezés, mind a gyártás tekintetében.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...