Saját KB bal
Saját KB jobb

Válasszon a célnak megfelelő térmegvilágító eszközt

Térvédelmi eszközöket sokan használnak, a rendőröktől kezdve közszolgálatot teljesítő személyeken át a magánszemélyekig. Funkciójuk az, hogy a sötétedés utáni munkálatokat lehetővé tegyék. Kiváltképpen így a téli hónapokban nyújtanak hasznos segítséget a térmegvilágítók, hiszen ilyenkor már késő délután nyugovóra tér a nap.

Mivel nem minden esetben lehet elhalasztani egy munkát csak azért, mert éppen esik az eső vagy fúj a szél, így ezeket a világítótesteket úgy alkották meg, hogy ütésállóak legyenek, bírják a zord körülményeket.

Ha a hatékonyság a cél, akkor LED lámpát válasszon

A LED egyik nagy előnye, hogy rendkívül kedvező a fogyasztása. A másik pedig az, hogy hosszú a LED lámpák élettartama. Talán sokan azt gondolják, hogy ha valami tartós és ráadásul még keveset is fogyaszt, akkor az biztosan nagyon drága. A LED lámpák esetén azonban éppen ellenkező a helyzet, kedvező árért beszerezhetők.

E termékek nagy része akkumulátorral működik. Ez azért jó hír, mert gyakorlatilag bárhol üzembe helyezhetőek, nem kell hozzájuk áramforrás sem. Természetesen csak limitált ideig képesek üzemelni, de tartalék akkumulátorokkal ezen a problémán is felül lehet kerekedni. A Li-Ion aksikat újra lehet tölteni, így nem kell egy vagyont elemekre pazarolni, ráadásul még a fenntarthatóság szempontjából is ideális ez a megoldás.

A LED lámpák rengeteg áruházban elérhetők. Egyre népszerűbbek a vásárlók körében, mivel a jó ár/érték arányuk mellett több pozitív tulajdonsággal rendelkeznek. Hatalmas tereket képesek bevilágítani, sok LED lámpának pedig állítható a fényereje. Bármikor szert tehet egy ilyen térmegvilágítóra online rendelés útján. A neten ráadásul sokkal nagyobb a választék, mintha csak egy vagy két boltba térne be.

Fókuszban a mobilitás

Ha nem csak egy rögzített helyen van szüksége a tér megvilágítására, hanem folyamatosan változó helyzetben, körülmények között, akkor a mobilitás kulcskérdés. Szerencsére ma már rengeteg könnyű felépítésű, hordozható világítóeszközt lehet vásárolni, ezek súlya még a hat kilogrammot sem haladja meg.

Az akkumulátorok kapcsán mindig felvetődik az örök kérdés, hogy mennyit kell várni a töltésre? Nos, a modernebb aksik az üzemidő felénél is kevesebb idő alatt feltölthetők. Érdemes ügyelni arra, hogy por és víz beszivárgása elleni védelemmel ellátott eszközt szerezzen be az ember, különben érhetik kellemetlen meglepetések, különösen terepmunkák esetében.

A mobil világítótestek esetében van lehetőség arra, hogy akár 170 centiméteres magasságból világítsák meg a teret a hozzájuk készített állványok segítségével.

Térmegvilágító eszközök használata

Ha nem biztos abban, hogyan kell szakszerűen használni egy térmegvilágító eszközt, akkor a neten biztosan fog találni útmutatót vagy akár videós bemutatót is.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...