Saját KB bal
Saját KB jobb

A mesefigurák segítenek elaludni is!

Mire képes egy édes mosolygós mesehős? A gyerkőcök nagyon szeretik őket, így könnyedén tudnak motiválóan is hatni. Így például, ha az alvásról van szó, a mesefigurás ágynemű ideális választás. 

Ha velünk tartasz, nem csupán a mesehősök erejéről lesz szó, de arról is, hogy a gyerkőc életének mely területein lehetnek hasznodra a kiegészítők, amelyeket ők díszítenek. 

A mesehősök és a motiváció

Óvodáskortól kezdve a gyerekeket nagyon mélyen tudják befolyásolni különböző mesék. Nem csupán a történetek, de akár maguk a szereplők is. Viselkedésformákat, szólásokat, mondásokat és szokásokat is átvehetnek tőlük. Ha egy gyerkőc kedvenc mesehőse például palacsintával kezdi a reggeleit, biztos lehetsz benne, hogy otthon ő maga is ezt fogja kérni reggelire. 

Nem csupán így segíthetnek azonban a mesehősök. A gyerekekhez a mintás, díszes poharak, takarók, kabátok, gyakorlatilag minden és bármi sokkal közelebb áll, mint ezeknek a sima, egyszerű külsejű megfelelői. Az alvásidőben, az étkezésben, a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztásában, a strand meglátogatásakor, fürdéskor, nem beszélve a gyerek szobájának rendberakásáról – a mesehősök leegyszerűsíthetik a szülők dolgát. 

Lássuk például a mesehősös ágyneműt és az alvásidőt

Ha alvásidő van, a szülőknek gyakran meggyűlik a bajuk a gyermekük elaltatásával. Fontos, hogy tele legyen a hasa, és hogy ki legyen eléggé fáradva egy délutáni szundi, illetve az esti nagy alvás előtt. Ha egy kényelmes, finom meleg ágyikó várja, amin a kedvenc meséje díszeleg, az alvás valahogy sokkal vonzóbb lesz számára. 

Nem mindegy persze, hogy ezt honnan szerzed be, ha nem minőségi ágyneműbe fogod bedunsztolni, annak sajnos megannyi következménye lehet. Bőrkiütések, viszketés, kényelmetlen érzés. Az Eking egy azon különleges webáruházak közül, amely csak minőségi termékekkel vár, miközben minden eszközön, kiegészítőn, textílián a gyerekek kedvenc mesehősei mosolyognak! Nálatok épp melyik mesehős a kedvenc?

A mesehősös díszítés mindent sokkal vonzóbbá tesz a gyerekek számára. Egy egyszerű sárga, pöttyös takaró és párna sokkal kevésbé tűnik jó mókának, mint egy Mickey egeres ágynemű szett egy Bing nyuszis formapárnával.

Hasonló alapokon fekszik az is, hogy a gyermeked sokkal szívesebben fog inni egy olyan szívószállal ellátott kulacsból, amelyet kedvenc mesehőse díszít. 

A mesehősök mindenhol képesek segíteni?

Nos, ahol minden kötél szakad, ott bevetheted az általad írt történeteket, amelyben kedvenc mesehősük megteszi azt, amit szeretnél, hogy ő megtegyen. Például elmesélheted neki, hogy Bing mennyire nem akarta helyére tenni a játékait, ezért a játékok nagyon sírtak, de mikor helyre tette őket, mennyire boldog lett mind. Ezek után ő is szívesebben pakolja majd helyére a játékait. Na felejtsd el, hogy ha az Eking-féle játéktárolók pihennek nálatok otthon, az nem csupán édesebbé teszi majd a szobát, de hozzátesz a gyereked kedvéhez is, hogy rendet akarjon tenni! 

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...