Saját KB bal
Saját KB jobb

Milyen sportruhát válasszunk télire?

Hamarosan itt a tél, de a mozgás szerelmeseinek ez nem akadály. A futás például olyan sport, mely minden évszakban űzhető. Melegebb ruházat ugyan szükségeltetik hozzá, épp ezért mutatunk pár divatos, egyedi darabot.

A nadrág: legyen kényelmes és a méretünknek megfelelő!

Míg nyáron a rövidnadrágok, shortok az alkalmasak a futásra, ősszel a melegítőnadrágoké a főszerep. A kényelmes ruhadarabot senkinek nem kell bemutatni, hiszen nemcsak sportoláshoz viselhetjük ezeket a nadrágokat. Otthoni tevékenykedés közben is hordhatjuk a laza, pamutból készült változatokat, azonban edzéshez, futáshoz másmilyenre lesz szükség.

A jó futónadrágok ugyanis poliészterből készülnek, köztudottan ennek az anyagnak a legjobb a légáteresztő képessége. Férfiak és nők számára is készítenek a gyártók futáshoz is alkalmas fazonokat. Nem mindegy az sem, milyen a zsebe, a dereka a nadrágnak. Nők számára a leggings a jó választás, futáshoz vagy fitneszedzéshez is praktikus viselet.

A póló: ez is poliészter anyagból legyen!

Amiben minden futó egyetért: a jó futócipő mellett a megfelelő futópóló kiválasztása a legfontosabb. A futók úgynevezett technikai pólót használnak, amely jól vezeti a nedvességet. 

Míg nyáron a test hűtése a fő szempont, télen a melegen tartás érdekében van szükség technikai pólóra. Ekkor az aláöltözőnek nevezett ruhadarabot válasszuk, mely szorosan rátapad a testünkre futás közben. A légáteresztő anyagnak köszönhetően azonban a hátunk nem lesz vizes, az izzadtságot az aláöltöző jól átvezeti a ruha külső részére.

Aki szeretne magának ilyen pólót, keresse fel a polokozpont.hu sport- és szabadidőruháit, többféle szín és méret között is tud választani. Itt emblémáztatni is lehet a termékeket, így egyedi darabot is beszerezhetünk magunknak.

Kezdőknek és profiknak is javasoljuk a futópóló használatát, mert valóban nagyon hasznos.

További ruhadarabok sportolóknak: zokni, sapka, kardigán

A hideg időben való futás is nagyon egészséges, ezért semmiképp se hagyjuk abba az edzéseket, ha jön a tél. Inkább öltözzünk fel melegebben, rétegesen! 

A jó minőségű futócipőben nem fog fázni a lábunk, pláne ha sportzoknit választunk mellé. Fontos itt is, hogy jó legyen a nedvességszabályozása és gyorsan száradjon: a polokozpont.hu oldalon kapható technikai sportzoknik épp ilyenek. 

A fejünk melegen tartásáról is gondoskodjunk: jó légáteresztő képességgel rendelkező sapkát válasszunk! Bár sok sportfelsőnek van kapucnija, ami szintén hasznos, azért ha lehet, húzzunk sapkát is.

Végezetül essen szó a téli futás elmaradhatatlan kellékéről: a meleg kardigánról. A cipzáros felsők zsebbel rendelkeznek, így pár fontos dolgot magunkkal tudunk vinni a futáshoz, ha kell. Külön jó, hogy bizonyos kardigánokon van olyan zseb, melyet az MP3 lejátszók elhelyezésére terveztek, így mozgás közben hallgathatunk zenét is, máris nagyobb motivációval indulunk neki a mínuszokban a futásnak!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...