Saját KB bal
Saját KB jobb

Svédországból indult hódító útjára a babafészek

Már a nyolcvanas évek óta alkalmazzák a svédországi szülészeteken és főképp a koraszülött osztályokon a finoman körbeölelő babafészket, mely az anyaméh melegét és biztonságát idézi a kis csöppségeknek. Ezzel próbálják megkönnyíteni az új világba csöppent kis emberkék számára a beilleszkedés nem is olyan egyszerű időszakát.

Még az inkubátorokban is előszeretettel alkalmazzák ott ezt a biztonságos babaöbölnek is hívott terméket. Nem véletlenül. A kisbabát lágyan körülveszi, melegíti, az anyaméh zárt és nagyon óvó világára emlékezteti. Nem annyira riasztó az ici-pici újszülött babáknak sem az inkubátorban ebben bent feküdni. A finom belső pamutbélés melegen tartja kis testüket, a pereme pedig a mama pocakját idézi. 

Pólya helyett

A babafészek amellett, hogy rendkívül nagy biztonságot ad a piciknek, biztosítja a kellő szabadságot is nekik a mozgékonysághoz. Nem olyan, mint a pólya, ami helyett egyébként a svéd szülészeteken elkezdték használni a terméket. Felül nyitott, így a mamával a bőrkontaktus is megmaradhat. Ez rendkívül fontos a kisbabák zavartalan fejlődéséhez a fejlődéspszichológiai tapasztalatok szerint is.

Ez a kis kuckó a baba saját első kis bázisa, ami nem csak a babaágy hatalmasságát segít elviselhetőbbé tenni, hanem akár még a babakocsiba is tehető. Így az ismerős közegben mehetünk el a pici babával egy kis jóízű napi sétára. 

A pihe-puha babaöböl biztonsága

A babafészek nagyon könnyen szállítható és használható. Szinte bármilyen helyen felállíthatjuk. Ha például idegen helyre utazunk a kicsivel, a babafészekben sokkal nyugodtabban fog aludni. Lágyan körbeveszi majd az ismerős, finom saját kis kuckója. Nyaraláskor vagy egy rövidebb kiruccanáskor a szülőknek sem mindegy, milyen hangulatban telnek a szabadság napjai és éjszakái. Hidegben melegíti is a babát a babafészek. Belseje nagyon finom OEKO-TEX pamut, a fekvőfelülete kivehető kókuszbetét. Hangtalan kis szilikongolyókkal bélelt a pereme, ami állítható is. Sőt nagyon könnyen össze is húzható, hogy még jobban védje a kicsit. 

Jobb benne az alvás minősége és hosszabb is

A Lindalime által forgalmazott babafészek magyar termék, hozzáértő szakemberek gondos kézi munkájával készült. Maximálisan bababarát, teljesen a puha anyaméhre emlékeztet már a finom és kiváló belső pamutborítása is. 30 fokon lehet mosni, nagyon hamar megszárad. Igen kedves az elérhető színváltozatok elnevezése is: álom kék, álom menta és álom rózsaszín. Feltételezhetően az édesanyák visszajelzése ihlette ezeket a találó neveket. A használók azt tapasztalták ugyanis, hogy a babák nyugodtabban és hosszabban tudnak a babafészek biztonságos puhaságában és melegségében aludni. Ha a szülői ágyban, magunk mellett altatjuk a picit, akkor pedig az állítható perem megóvja őt attól, hogy kicsússzon a babafészekből. Így nem csak a baba, de a szülők is sokkal nyugodtabban pihennek majd.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...