Saját KB bal
Saját KB jobb

Vidámság és őrület a társasjátékok világában

A partijátékok főbb ismertetőjegyei a gyors szabályismertetés, a rövid, de annál izgalmasabb játékidő. Vannak közöttük rövidebbek, hosszabbak, egyszerűbb és komplettebb, gyorsasági, akár asszociációs játékok. De bármelyiket választjuk a lényeg, hogy nagyokat nevessünk és jól szórakozzunk egymás társaságában.

A könnyű szabályrendszer és a kevésbé kötött játékosszám lehetővé teszi, hogy kisebb vagy nagyobb társaságokban is élvezettel jászhatunk velük. A legnépszerűbb partijátékok a gyorsasági játékok, mert a szabályokat könnyű megtanulni és elmagyarázni másoknak.

Villámgyors szórakozás

A gyorsasági játékok annak ellenére, hogy izgalmasak, megmozgatják gondolkodásunkat, beizzítják agytekervényeinket, mégis a rövid játékidő miatt igazán népszerűek a játékosok körében. Szabályrendeszerüket könnyen elsajátíthatjuk, és pár perc játékidő után könnyen jöhet is a visszavágó. Különösen közkedveltek fiatalok, illetve baráti társaságok körében. Segítségükkel garantált a könnyed, felszabadult játékélmény.

Amennyiben ilyen parti és szórakoztató játékokat keresel, akkor mindenképp ajánlom figyelmedbe a Társasjátékrendelés.hu oldalát.

Ahol a kommunikáció nyer teret

Ezekben a partijátékokban az a legfontosabb, hogy figyelj játékostársaidra, mit tesz vagy mond, és azt vajon miért csinálja. A kommunikációs játékokban előfordul, hogy pár fős csapatok küzdenek egymás ellen, ebben az esetben figyelnünk kell csapattársainkra, illetve a saját és az ellenfél játékosaira. Ezek a típusú játékok különösen fejlesztik kooperációs készségünket. 

Nem ritka, hogy különféle trükköket kell bevetnünk vagy megtévesztést kell használnunk egy-egy győzelem elérése érdekében. A mai digitalizált világunkban a kommunikációnk legnagyobb része írásban, online történik, és háttérbe szorulnak a szemtől szembeni, élő beszélgetések. A kommunikációs játékoknak köszönhetően ezt gyakorolhatjuk, valamint fejleszthetjük mimikánkat, szókincsünket.

Egységben az erő

Természetesen kooperatív társasjátékok is rendelkezésünkre állnak ebben a játéktípusban is. Itt a lényeg, hogy ne egyéni stratégia vagy taktika alapján próbáljunk érvényesülni, hanem gondolkodjunk egységben, és egy csapatként küzdjünk. Muszáj félretenni az önös érdekeket és ha kell, alárendelnünk magunkat a csapat győzelmének. A játékok során megismerhetjük társaink erősségeit, gyengeségeit, melyeket okosan is felhasználhatunk a győzelemhez.

A partijátékok során a legfőbb cél, hogy vidáman töltsük el az időnket egy jó társaság körében. A gyors, pörgős játékok alkalmával szórakoztassuk magunkat, akár baráti, családi közönségünket. Egyes játékok során próbára tehetjük ravasz praktikáinkat, pókerarcunkat, de engedhetjük felszínre törni pajzán oldalunkat is.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...