Saját KB bal
Saját KB jobb

Kellemes belső klíma biztosítása párásítóval

A mai világban napjaink jelentős részét a négy fal között töltjük. Emiatt lényeges, hogy a levegő minősége megfelelő legyen, és komfortos közérzetet biztosítson. Egy párásító készülék télen-nyáron segíthet ellátni ezt a feladatot, a száraz levegő hátrányos hatásainak minimalizálásával.

A száraz levegő kellemetlen következményei

Míg sokaknál ez egyáltalán nem okoz gondot, másoknál, akik erre érzékenyek, ha nincs megfelelő páratartalom egy helyiségben, azt előbb-utóbb a szervezet is jelezheti. Például a kiszáradt torok vagy könnyező szem kezdetben, de hosszú távon más hatások is jelentkeznek. Száraz, hámló bőr, és ha a könnycsatornáink sem bírják, akkor a szemünk még kellemetlenebb helyzetbe kerül.

Ráadásul ezt a helyzetet nem csak a nyári hőségben kell elviselnünk. A téli szezonban nem fog javulni a páratartalom, főként a fűtés következményeként. A száraz levegő panellakásokban igen gyakori, de földrajzi adottságoktól és a beépítés mértékétől függően szinte bárhol előállhat ez az állapot.

Ilyen esetekben mindenképpen érdemes egy párásító berendezés beszerzése, ami a kellemetlen helyzetet ellensúlyozni tudja. Ezek a szerkezetek mind otthoni, mind irodai használatra kiválóan alkalmasak, segítenek az egészséges mikroklíma biztosításában.

A megfelelő párásító kiválasztása

Márka szempontjából leginkább az ismert gyártók készülékeiből érdemes választani. Olyan cégek készülékeivel, mint a Trotec, nem igazán tudunk mellényúlni. Ez pedig nem csupán a párásítás biztosításában, de a szerkezet hosszú élettartamában is megnyilvánul.

A márkán túl pedig kizárólag a te igényeid határozzák meg, hogy milyen párásítóra van szükséged. A nedvesség biztosításán túl az automatikus működést a kisebb típusok is képesek elvégezni.

A komolyabb gépek a nagyobb tartály mellett pedig légmosásra, ionizálásra és hűtőfunkciók ellátására is képesek. Ezek a lehetőségek természetesen semelyik otthonban sem vesznek kárba, így egyedül rajtad múlik a választás.

A párásítás kellemes következményei

Ahogyan ezt már korábban is említettük, a levegőminőség nagyon nagy hatással van az ember közérzetére. Ez egy olyan tényező, amivel általában nem is foglalkozunk. Gyakori, hogy az ember rá sem eszmél, hogy pontosan mi az, ami miatt kellemetlenebbül érzi magát.

Az erre érzékenyeknek, ha  az alacsony páratartalom miatt kiszárad a nyálkahártyája, sok esetben sajnos hiába isznak sokat, a szervezet nem képes ilyen módon pótolni a nedvességhiányt ezeken a területeken. Fontos tehát a megfelelő páratartalmú klíma biztosítása.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...