Saját KB bal
Saját KB jobb

Milyen textilnadrág beszerzésében célszerű gondolkodni a robogózáshoz?

Mire érdemes előzetesen gondolni és milyen kritériumokat célszerű támasztani olyankor, amikor motorozáshoz szeretnénk textilnadrágot beszerezni? Ezt a nem éppen hétköznapi kérdést fogjuk a bejegyzésben körbejárni.

Vagyis egyenként fogjuk végignézni azokat a kérdéseket, szempontokat és ismérveket, amelyeken keresztül rátalálhatunk az optimálisnak számító robogós textilnadrágra.

Az öltözék védelmi funkciót is ellát

Minél komolyabb motoron készülünk utazni, illetve minél nagyobb végsebességet tudunk elérni, annál komolyabban kell vennünk magát az öltözködés kérdését. Egyenesen hátborzongató például annak a puszta látványa is, amikor valaki az autópályán húzza a gázpedált rövidnadrágot viselve.

Motoron vagy robogón ülve ugyanis gondolni kell rá, hogy az általunk viselt ruhadarabok védelmi funkciót is ellátnak. Különösen igaz ez az állítás a nadrágra. Elvégre egy-egy nemkívánatos esésnél vagy balesetnél a nadrág lesz az, ami bizonyos mértékben érintkezni fog vagy az aszfalttal vagy pedig a talajjal.

Mik a jogos elvárások egy robogózáshoz használatos textilnadrággal szemben?

Ideális esetben a textilnadrág egyszerre néz ki esztétikusan, nyújt bizonyos szintű védelmet a külső hatások ellen, emellett pedig az aktuális időjárási viszonyokkal is összhangban van. Nyilván a három szempontot nem lehet mindig teljes értékűen kimaxolni.

Viszont önmagában már az is nagy szó, hogyha a három felsorolt szempont közös metszetében sikerül választani. Vagyis olyan motoros vagy robogós textilnadrágot tudunk viselni menet közben, amely egyszerre kényelmes, adott esetben megvéd minket, ugyanakkor az esetleges eső vagy a tűző nap ellen is védelmet tud biztosítani.

Egyéb szempontok, amelyeket a robogós textilnadrág beszerzése előtt célszerű megfontolni

Persze a motoros textilnadrág választása a fentebb taglalt aspektusokon túl is egészen soktényezős történetnek számít. Mindenkinek egyéni szinten kell például felmérni azt, hogy jellemzően milyen gyakorisággal, pontosan mennyi időt tölt el a motoron, és ehhez mérten mennyit szeretne invesztálni a nadrág beszerzésébe.

Mindezen felül persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a motorozáshoz választott textilnadrágnak szinergiában kell lennie a stílusunkkal. Merthogy minden bizonnyal a motorunkat sem véletlenül választottuk ki, bizonyos szinten harmonizálnia kell az általunk képviselt értékekkel, hangulattal és stílussal.

Ehhez mérten már sokkal biztosabb kézzel választhatunk mondjuk azon textilnadrágok közül, amelyek első ránézésre szóba jöhetnek. Ha pedig az esztétikum mellett a kiszemelt motoros textilnadrág méretben és funkcionalitásban is hozza a szintet, akkor nem is lehet több kérdés.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...